Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Lisse

Meer weten over lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Lisse? Op deze pagina verstrekken we tips en adviezen. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Ook gaan we verder in op de verschillende type gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje aanbieders vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Liever direct bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteLisse
PlaatsLisse
Postcode2161
Website gemeentewww.lisse.nl
maaltijden-aan-huis-lisse

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Lisse?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smakelijke kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Denk dan aan gerechten als: Pannenkoekenschotel en Lasagna bolognese. In het gedeelte hierna vind je heel uiteenlopende groepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Ouderen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De menu’s zijn tegenwoordig erg gezond, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor de oudere doelgroep is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren en ook om mentaal gezond te blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, gemalen, glutenvrij, eiwitrijk, en vegetarisch, diabetes, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, feestjes en hobbies vragen veel van onze tijd. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, muziek en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Iedere dag boodschappen doen en koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Lisse

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Lisse dan bestaan er drie keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk soort gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. We vertellen je hieronder meer over de breedte van het assortiment, prijs, versheid en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Vaak 1 of 2 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Ideaal in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-lisse

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder check je een overzicht met grote leveranciers van tafeltje dekje in Lisse. Per organisatie check je details als assortiment en budget. Selecteer een aanbieder voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige organisaties van magnetronmaaltijden

Hierna vind je een opsomming van gemeentelijke maaltijdvoorzieningen. Voorbeelden zijn slagerijen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, cateraars, supermarkten. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook leveranciers in Bloemendaal, Haarlemmermeer en Haarlem.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Baaij FreshKanaalstraat 572161 JCLisse
BuurtzorgHoofdstraat 190 b2171 BMSassenheim
Stichting Welzijn TeylingenJ.P. Gouverneurlaan 40b2171 ERSassenheim
Dorpshuis De Meerkoet LisserbroekKrabbescheerstraat 12165 XGLisserbroek
WelzijnsKompasNassaustraat 31b2161 RJLisse
Keurslager van der MeerHändelplein 1932151 NNNieuw-Vennep
Slagerij ClemensVivaldistraat 32162 AALisse
BuurtzorgLucas Bolsstraat 10d2152 CZNieuw Vennep
Keurslagerij ScholtenHoofdstraat 2612171 BDSassenheim
Eten van MoesConstantijnstraat 182161 SKLisse
Schema met lokale bedrijven van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Lisse bezorgen

Bedrijven en kantoren bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hierna vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentrums (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Vaak maken zij hiervoor afspraken met professionele bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Lisse. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een verse en gezonde maaltijd nemen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Lisse de basis aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, natriumarm, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Om te beginnen is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Er is keuze uit typische Hollandse recepten, seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Zoals Spinaziestamppot, omelet & Zomerzuurkool met casselerrib.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je warmt dit op in ongeveer 35 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 12 minuten op 500 – 650 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Lisse (reeds verwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Lisse?
De prijzen van de verschillende maaltijden liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,90. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €5,95. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,75) en toetje (vanaf €1,50).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ten tweede kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Lisse. Onder andere grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Ten derde onderscheiden we nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Lisse?
Door middel van www.lisse.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Verder zijn er mogelijkheden die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en/of het vermogen.