Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Lochem

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Lochem? Hieronder vind je aanvullende details. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens behandelen we ook de huidige maaltijd-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Ze smaken ontzettend goed en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Wil je nog meer weten? Onderzoek dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGelderland
GemeenteLochem
PlaatsLochem
Postcode7241
Website gemeentewww.lochem.nl
maaltijden-aan-huis-lochem

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Check actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Lochem?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Varkenssteak in jus & Gebonden aspergesoep. In het gedeelte hierna benoemen we heel uiteenlopende groepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: 70-plussers krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Geholpen door deze seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze kant-en-klaar producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen te beschermen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, gemalen, en vetarm, vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Gezinnen met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vragen veel van onze tijd. Naar de winkel gaan en boodschappen doen lukt dan niet altijd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Studenten: Studie, hobby’s en feestjes met vrienden: we hebben het erg druk. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Lochem

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Lochem dan zijn er in feite 3 opties: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Iedere maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, financiën, bewaaradviezen en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaal elke week 1 keer op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeker praktisch in situatie waarbij u geen keuken heeft of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-lochem

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder tref je een weergave van landelijke aanbieders van tafeltje dekje in Lochem. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig specificaties zoals het huidige assortiment en de tarieven. Druk op de knop van een bezorgservice om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bezorgservices van kant-en-klaar maaltijden

In de tabel hierna verstrekken we een overzicht met regionale bedrijven. Bijvoorbeeld slagerijen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten. Op deze site vind je ook leveranciers in Berkelland, Bronckhorst en Aalten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMarkt 37241 AALochem
Slagerij VlogmanZutphenseweg 167251 DKVorden
Restaurant De BleijkeBeukenlaan 17255 DKHengelo
Keurslager van de PolDeventerweg 337245 AWLaren
GudulaOosterwal 187241 ARLochem
Centrum Den BouwAbersonplein 97231 CRWarnsveld
Marga KlompeHeuvelstraat 1a7245 ATLaren
BuurtzorgRunneboom 87232 CXWarnsveld
BuurtzorgRaadhuisstraat 67251 ABVorden
BuurtzorgRuurloseweg 1a7244 AVBarchem
Overzicht met plaatselijke aanbieders van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Lochem bezorgen

Zakelijke instellingen bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Bijgaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren of bedrijfspanden kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In dit soort situaties wil je graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentra (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In veel gevallen hebben ze afspraken gemaakt met bekende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Lochem. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je advies inwinnen over het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een verse en gezonde maaltijd krijgen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: dagverse gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Lochem de basis aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket staat vaak meer info over de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Om te beginnen hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt 100% Hollandse kost, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Bijv. Pasta kip madras en Gehakt in roomsaus.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 25 minuten op 100 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Lochem (warm).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Lochem?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel wisselend. Elke service heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest zie je terug in de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €6,50. Voor tafeltje dekje (warme levering) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Heb je graag iets voor en na? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,70) en/of een toetje na (vanaf €0,95).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Lochem. Het gaat hier om grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tenslotte onderscheiden we nog zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Lochem?
Op de website www.lochem.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarnaast zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Laren
 • Barchem
 • Almen
 • Harfsen
 • Kring van Dorth
 • Joppe
 • Epse
 • Gorssel
 • Eefde