Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Loon op Zand

Interesse in lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Loon op Zand? Via deze website tref je tips en adviezen. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor wie het geschikt is. Daarbij behandelen we ook de verschillende maaltijd-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Als laatste kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed er er zijn tientallen verschillende gerechten. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Wil je nog meer weten? Check dan eerst de meestgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
PlaatsLoon op Zand
Postcode5171
Website gemeentewww.loonopzand.nl
maaltijden-aan-huis-loon-op-zand

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk interessante aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Loon op Zand?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een gezonde kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Probeer onder andere: Verse waldorfsalade of Zalmfilet in roomsaus. In onderstaand blok tref je heel uiteenlopende groepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Oudere mensen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De kant-en-klaar producten zijn super gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor bejaarden zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, gemalen, zoutarm, glutenvrij, en diabetes, natriumarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Jonge gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden kan dan wel eens voor problemen zorgen. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, sport en andere vrijetijdsbestedingen: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken is vaak geen optie. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Loon op Zand

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Loon op Zand dan heb je eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke type maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met aanbod, budget, herkomst producten en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Na bezorging zet je het in de vriezer. Meestal per 6 of 12 stuks aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeer geschikt als u niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-loon-op-zand

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een lijst met populaire bezorgers van tafeltje dekje in Loon op Zand. Per leverancier bekijk je details als het actuele aanbod en de tarieven. Klik op de knop van een instelling voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instellingen voor senioren maaltijden

In het schema hierna verstrekken we een lijst met regionale bedrijven. Voorbeelden zijn zorginstellingen, supermarkten, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook leveranciers in Baarle-Nassau, Waalwijk en Hilvarenbeek.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager van VugtGrotestraat 1335151 BKDrunen
Van Neynsel EemwijkEemweg 1145215 HR‘s-Hertogenbosch
Keurslagerij VerhoevenHelftheuvelpassage 2325224 APDen Bosch
Beppie`s MaaltijdserviceMuntelstraat 35211 PTDen Bosch
Lekker Gewoon Uit LoonGerlachusstraat 755175 AKLoon op Zand
Slagerij MutsaersDoctor Kuyperlaan 1795142 TCWaalwijk
Keurslager SlendersSchapenmarkt 85211 ETs-Hertogenbosch
Actief ZorgIndustrieweg 485145 PWWaalwijk
Van Neynsel De GrevelingenGrevelingen 665215 ES‘s-Hertogenbosch
Keurslagerij MartensOranjeplein 315175 BELoon op Zand
Opsomming met gemeentelijke leveranciers van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Loon op Zand bezorgen

Kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Organisaties kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal is dit contractueel geregeld met erkende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Loon op Zand. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Veel thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen zo een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nuttigen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Loon op Zand de basis aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, slechts beperkt zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst een ruime portie groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend bevat je bord dan nog iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt kiezen uit oer-Hollandse gerechten, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. O.a. Aardappelpuree of Sharmila khodra fe sharmila.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit kan in ongeveer 35 minuten op 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Loon op Zand (al opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Loon op Zand?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft effect op de kosten. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,50. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (gemiddeld €6,50. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,75) en toetje (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Loon op Zand. Het gaat hier om grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgorganisaties en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Loon op Zand?
Via www.loonopzand.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. In aanvulling hierop zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • De Moer
 • Kaatsheuvel