Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Lopik

Heeft u belangstelling voor lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Lopik? Aan de hand van deze site bekijk je meer informatie. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Verder leggen we alles uit over de aanwezige soorten gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct maaltijdvoorzieningen vergelijken. Tenslotte kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het geheel smaakt er lekker en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst de meestgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioUtrecht
GemeenteLopik
PlaatsLopik
Postcode3411
Website gemeentewww.lopik.nl
maaltijden-aan-huis-lopik

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Lopik?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een verse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het wordt steeds populairder. Probeer onder andere: Boerengehaktschotel en Broccoli rollade schotel. In het gedeelte hierna benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Senioren / bejaarden: Senioren bestellen dikwijls thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze etenswaren zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, gemalen, en koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Daardoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Een baan, sport en studie hebben een grote impact op onze agenda. Boodschappen doen en koken lukt dan niet altijd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Jongvolwassenen: Studie, hobbies en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Zorgen voor gezond eten kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er gaan lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Lopik

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Lopik dan bestaan er drie varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen zitten ‘m met name in hoe groot het aanbod is, prijzen, kwaliteit en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaliter per box van 6 gerechten op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. De oplossing op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-lopik

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In onderstaand schema verstrekken we een opsomming van populaire organisaties voor tafeltje dekje in Lopik. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig details als het huidige assortiment en het tarief. Selecteer een instantie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke aanbieders van kant-en-klaar maaltijden

Hieronder bekijk je een database met kleinschalige instanties. Denk dan aan slagerijen, cateraars, supermarkten, stichtingen, zorginstellingen. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Hardinxveld-Giessendam, IJsselstein en Sliedrecht.

LeverancierAdresPostcodePlaats
VitrasBeatrixplantsoen 1H3411 DALopik
Vitras – Santé PartnersZoutkamperschans 3-63432 TZNieuwegein
Petra’s maaltijdserviceLeisteenoever 13433 DDNieuwegein
Aanschuifdiner De WulverhorstPrins Bernhardstraat 23421 JDOudewater
Stichting WelzijnsondersteuningKasteelplein 53417 JGMontfoort
Vecht en IJssel – EwoudJan van der Heydenweg 23401 RHIJsselstein
Slagerij UlteeLeeuweringerstraat 343421 ACOudewater
Santé PartnersPoortdijk 34F3402 BSIJsselstein
ZorgSpectrum locatie De Geinsche HofVuurscheschans 753432 TXNieuwegein
Rijnhoven – AntoniushofAntoniushof 13417 JLMontfoort
Schema met plaatselijke instellingen van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Lopik bezorgen

Zakelijke instellingen bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven en kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als onderneming wil je natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In veel gevallen hebben ze afspraken gemaakt met erkende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Lopik. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen dan een gezonde en voedzame maaltijd nuttigen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: groenterijke gerechten snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Lopik zich aan moeten houden. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de sticker op de doos vind je informatie over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. In de basis een ruime portie groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En ter afsluiting heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt oer-Hollandse gerechten, seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Onder andere Kip-tandoori met couscous, courgette en limoen & Zalm in vissaus, wortelen een aardappelpuree.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Optie 1 is ongeveer 35 minuten op 125 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 5 tot 10 minuten op 600 – 850 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Lopik (reeds verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Lopik?
De prijzen van de gerechten liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (circa €6,00. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,30) en/of een toetje na (vanaf €1,10).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Daarnaast is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Lopik. Het gaat hier om speciaal ingerichte keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Daarnaast zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorggroepen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Lopik?
Via de uitleg op www.lopik.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Verder heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Polsbroek
 • Jaarsveld
 • Lopikerkapel
 • Benschop