Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Maasgouw

Oriënteert u zich op (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Maasgouw? Hieronder vind je relevante info. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Eveneens gaan we dieper in op de aanwezige gerechten opties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar de meestgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioLimburg
GemeenteMaasgouw
PlaatsMaasgouw
Postcode6051
Website gemeentewww.gemeentemaasgouw.nl
maaltijden-aan-huis-maasgouw

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Maasgouw?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een smaakvolle kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. U kunt denken aan maaltijden als: Groenteburger, prei, aardappelen & Jachtschotel, rode kool, aardappelpuree. In de box hieronder vind je meerdere segmenten Nederlanders die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: 75-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De gerechten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor de oudere doelgroep is gezond eten een uitkomst. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om het geheugen op peil te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, zoutarm, gemalen, eiwitrijk, en diabetes, koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Hierdoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Families met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies en vrienden hebben een grote impact op onze agenda. Naar de winkel gaan en boodschappen doen schiet er dan wel eens bij in. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, de fitness en andere bezigheden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Maasgouw

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Maasgouw dan heb je drie varianten: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type gerecht heeft zowel voor- als nadelen. Let goed op de verschillen in aanbod, financiën, houdbaarheid en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je bewaart het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Vaak 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeer geschikt in situatie waarbij het koken niet meer gaat en wanneer opwarmen ook niet gaat. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-maasgouw

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna bieden we een weergave van erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Maasgouw. Per organisatie check je relevante zaken zoals aanbod en de prijzen. Selecteer een instelling voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdservices van senioren maaltijden

In het schema hierna tref je een verzameling lokaal georiënteerde maaltijdservices. Dit kunnen zijn stichtingen, zorginstellingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, cateraars. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Beesel, Weert en Horst aan de Maas.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Kwaliteitsslagerij WolfhagenHoofdstraat 256051 AJMaasbracht
Proteion – De KreppelCatharina Daemenstraat 16093 KEHeythuysen
Woonzorgcentrum St. CharlesOp de Bos 26093 NCHeythuysen
SPAR KuijpersHoogstraat 76086 BHNeer
BuurtzorgWilhelminalaan 6a6051 BJMaasbracht
De ZorggroepWesthoven 6946042 NVRoermond
Keurslager BatenHoofdstraat 56077 AMSint Odiliënberg
Alle SmakenBurgemeester Beerenbroekstraat 346043 ACRoermond
Ik Ook Voor Jou Robin SeurenMolenweg 576088 APRoggel
Slagerij BeulenMarkt 46074 BBMelick
Schema met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Maasgouw bezorgen

Zakelijke instellingen maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Onderstaand behandelen we diverse opties .

 • Organisaties laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorginstellingen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met grote leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Maasgouw. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Ook thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Zij kunnen ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kinderen kunnen een gezonde en voedzame maaltijd nuttigen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Maasgouw normaliter aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos staat vaak meer info over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Om te beginnen hebben we de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en Wereldgerechten. Bijv. Zalmfilet in zoete mosterdsaus & Gehakt, prei, aardappelpuree.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 35 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 10 minuten op 550 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Maasgouw (verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Maasgouw?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,75. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (rond de €6,25. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,65) en nagerecht (vanaf €0,90).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ook kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Maasgouw. Het gaat hier om cateraars en/of gespecialiseerde keuken die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tenslotte is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Maasgouw?
Via www.gemeentemaasgouw.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Ook zijn er mogelijkheden via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Ohé en Laak
 • Stevensweert
 • Beegden
 • Heel
 • Linne
 • Maasbracht
 • Wessem
 • Thorn