Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Maassluis

Oriënteert u zich op verse maaltijden aan huis voor ouderen in Maassluis? Via deze website lees je tips en adviezen. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook behandelen we ook de beschikbare soorten gerechten. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar aanbieders vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Ze smaken ontzettend goed en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Kom je er nog niet helemaal uit? Onderzoek dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioZuid-Holland
GemeenteMaassluis
PlaatsMaassluis
Postcode3144
Website gemeentewww.maassluis.nl
maaltijden-aan-huis-maassluis

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Maassluis?

Ben jij geen goede kok? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een smaakvolle kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en heb je geen grote keuken nodig. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Denk dan aan gerechten als: Oosterse zalm en/of Sperziebonen met kipfilet in madrassaus en puree. In onderstaand blok beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De etenswaren zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën zijn er wel oplossing te vinden. Denk bijvoorbeeld aanzoutarm, gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, en koolhydraatarm, vetarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Door die service is er minder directe zorg noodzakelijk. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Studie, werk en hobby’s vragen veel van onze tijd. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Studenten: Studeren, de sportschool en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Maassluis

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Maassluis dan zijn er in feite 3 varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke vorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: aanbod, financiën, kwaliteit en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaal per 6 of 12 stuks bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeer geschikt als u zelf niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-maassluis

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In de volgende tabel verstrekken we een weergave van bekende keukens voor tafeltje dekje in Maassluis. Per instantie bekijk je informatie als aanbod en de kosten. Klik op de knop van een aanbieder voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke leveranciers van opwarmmaaltijden

In de volgende tabel vind je een weergave van gemeentelijke bedrijven. Dat zijn bijv. cateraars, stichtingen, slagerijen, supermarkten, zorginstellingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Rotterdam, Vlaardingen en Ridderkerk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij LandmanKoningshoek 923313144 BAMaassluis
Humanitas – MarthalaanMarthalaan 23194 EHHoogvliet
BuurtzorgThorbeckelaan 82b3201 WKSpijkenisse
Wijkcentrum PortlandHof van Portland 413162 WKRhoon
Humanitas – BrinktorenHoekse Brink 2193151 GBHoek van Holland
Woonzorgcentrum UitzichtChurchillsingel 4833137 XBVlaardingen
Slagerij KootJulianastraat 223161 AKRhoon
Stichting Present MaassluisRembrandtlaan 23141 HHMaassluis
Wijkcentrum De BoekenstalDorpsstraat 343171 EHPoortugaal
Puur & (H)eerlijkHofsingel 183155 ALMaasland
Opsomming met lokale maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Maassluis bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Bijgaand sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er klanten over de vloer komen. Als onderneming wil je natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen hebben ze afspraken gemaakt met landelijke bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Maassluis. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je afspraken maken voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het toedienen van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een smakelijke en gezonde maaltijd eten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het nu zelf: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Maassluis aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de verpakking vind je de precieze voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Als eerste een ruime portie groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend bevat je bord dan nog vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt genieten van een Nederlandse stamppot, gerechten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. O.a. Rundergehakt, witlof, aardappelpuree en Babi ketjap met mihoen goreng.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je plaatst het gerecht ongeveer 25 – 40 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Maassluis (opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Maassluis?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,65. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (om en nabij de €6,45. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,35) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,50).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Allereerst heb je supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Als tweede mogelijkheid kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Maassluis. Dat zijn bijvoorbeeld grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook onderscheiden we nog zorgverleners en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Maassluis?
Door middel van www.maassluis.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Tevens heb je soms ook recht op zorg vanuit de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en/of het vermogen.