Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Maastricht

Oriënteert u zich op lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Maastricht? Op maaltijdaanhuis.com tref je meer informatie. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Verder bespreken we de actuele type maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het eten is erg smaakvol en er is heel veel variatie in het aanbod. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioLimburg
GemeenteMaastricht
PlaatsMaastricht
Postcode6211
Website gemeentewww.gemeentemaastricht.nl
maaltijden-aan-huis-maastricht

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Maastricht?

Vind jij koken niet leuk? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Kies bijvoorbeeld voor: Snijbonenstamppot met slavink en jus en Thaise gestoofde vis, soja en chinese bami. In onderstaand blok vind je verschillende groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: 75-plussers krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Via speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De maaltijden zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, gemalen, en vetarm, diabetes, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Op deze manier hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies, sporten en studeren vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Studie, hobbies en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere avond voor jezelf koken is vaak geen optie. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Maastricht

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Maastricht dan heb je drie varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen hebben te maken met aanbod, onkosten, versheid en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaal 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-maastricht

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een opsomming van erkende keukens voor tafeltje dekje in Maastricht. Per bezorgservice check je specificaties zoals aanbod en budget. Kies een instantie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale leveranciers van thuismaaltijden

In het schema hierna bekijk je een weergave van lokaal georiënteerde leveranciers. Bijvoorbeeld supermarkten, slagerijen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, cateraars. Op deze site vind je ook adresgegevens van partijen in Sittard-Geleen, Beek en Leudal.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Envida MaaltijdenAbtstraat 2a6211 LSMaastricht
SPAR GarnierPast.Moormanstraat 1606219 AXMaastricht
Marieke Mourmans ‘t SteelpannetjeHeerderweg 976224 LBMaastricht
ZorgpuntClavecymbelstraat 73 a6217 CSMaastricht
De BeyartBrusselsestraat 386211 PGMaastricht
Slagerij VeugenMarkt 100a6191 JKBeek
BuurtzorgAureliushof 129 A6215 SRMaastricht
Veronique KooktAdres: Wethouder Sangersstraat 466191 NABeek
Daniels KeukenCassedonk 146218 GLMaastricht
Keurslager WeversHerculeshof 136215 BCMaastricht
Weergave met kleinschalige bezorgservices van senioren maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Maastricht bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Verderop sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal maken zij hiervoor afspraken met landelijke aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Maastricht. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je advies inwinnen over de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd eten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: een smaakvol en voedzaam gerecht snel op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Maastricht aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Als eerste is dit natuurlijk veel groente. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Ten derde heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt oer-Hollandse gerechten, gerechten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld Bloemkool met runderlap en aardappelen & Rode bieten met een speklap en jus.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit kan in ongeveer 25 – 40 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Meestal verwarm je het in circa 5 – 12 minuten op 600 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Maastricht (opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Maastricht?
De prijzen van de verschillende maaltijden variëren nogal. Elke bezorgdienst hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €6,25. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,45) en toetje (vanaf €1,10).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Maastricht. Het betreft grootschalige keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tevens kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Maastricht?
Op de website www.gemeentemaastricht.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.