Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Medemblik

Zoekt u (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Medemblik? Via deze website tref je tips en adviezen. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en wie er gebruik van kan maken. Evenzeer behandelen we ook de diverse soorten gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar instellingen vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het eten is erg smaakvol en het staat binnen mum van tijd op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Kom je er nog niet helemaal uit? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Holland
GemeenteMedemblik
PlaatsMedemblik
Postcode1687
Website gemeentewww.medemblik.nl
maaltijden-aan-huis-medemblik

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Medemblik?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een smaakvolle kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Kruudmoes met gortepap & Kipstukjes in mosterdsaus. Hierna beschrijven we allerlei soorten groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze etenswaren zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, en natriumarm, vetarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Hierdoor is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, feestjes en hobbies wisselen elkaar snel af. Een gezonde maaltijd klaarmaken lukt dan niet altijd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: Studeren, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Elke avond een gezonde maaltijd koken is vaak geen optie. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Medemblik

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Medemblik dan heb je eigenlijk drie keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk type heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, bewaaradviezen en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Meestal per box van 6 gerechten bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Zeker praktisch op het moment dat u niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-medemblik

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder bekijk je een overzicht met professionele keukens voor tafeltje dekje in Medemblik. Per aanbieder verstrekken we relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de prijzen. Druk op de knop van een bezorgservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instanties van magnetronmaaltijden

In de volgende tabel bieden we een opsomming van lokaal georiënteerde bezorgservices. Voorbeelden zijn zorginstellingen, slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Enkhuizen, Koggenland en Zaanstad.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij KokKerkstraat 251687 ALWognum
Keurslager de RuijterRaadhuisstraat 201701 EKHeerhugowaard
Pieter Raat – DPRSGerard Douplantsoen 721701 JTHeerhugowaard
Omringrestaurant WervershoofDe Gouw 21693 DCWervershoof
Eethuys SweelinkhofSweelinckhof 11687 BVWognum
SPAR BrouwerKorteling 101679 VHMidwoud
Keurslager BlaauboerKorenbloem 821689 RZZwaag
Open Tafel MidwoudKorteling 51679 VHMidwoud
Slagerij SmalWesterblokker 1131695 ACBlokker
Wilgaerden – De PerelaarSint Martinusstraat 131689 GNZwaag
Schema met lokale aanbieders van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Medemblik bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Verderop lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er klanten over de vloer komen. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgorganisaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met erkende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Medemblik. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je tips en info aanvragen voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kinderen kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ervaar het gemak: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Medemblik specifiek aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, zoutbeperkt, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit een Nederlandse stamppot, recepten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. O.a. Witlof a la creme & Sucadelapje, sperziebonen, aardappelpuree.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je warmt dit op in ongeveer een half uur op 120 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het ook in de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Medemblik (voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Medemblik?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,80. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (zo’n €6,45. Voor een tafeltje dekje maaltijd ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook een soep (vanaf €1,40) en/of een toetje na (vanaf €1,45).

Welk type leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Medemblik. Het gaat hier om cateringbedrijven en grote keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Daarnaast hebben we nog de zorgorganisaties en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Medemblik?
Via www.medemblik.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Verder bestaan er andere regelingen via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Men analyseert hiervoor allereerst uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Wervershoof
 • Hauwert
 • Nibbixwoud
 • Wognum
 • Zwaagdijk-West
 • Zwaagdijk-Oost
 • Midwoud
 • Oostwoud
 • Twisk
 • Andijk
 • Opperdoes
 • Lambertschaag
 • Abbekerk
 • Sijbekarspel
 • Benningbroek