Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Meerssen

Bent u op zoek naar lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Meerssen? Op deze pagina verstrekken we meer informatie. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Daarbij gaan we dieper in op de beschikbare gerechten opties. Snel bestellen? Je kunt hier ook voorzieningen vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het geheel smaakt er lekker en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst de veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioLimburg
GemeenteMeerssen
PlaatsMeerssen
Postcode6231
Website gemeentewww.meerssen.nl
maaltijden-aan-huis-meerssen

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Meerssen?

Ben jij geen goede kok? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. U kunt denken aan maaltijden als: Thais gestoofde vis, pikante cajun rijst en Ajam pangang met nasi goreng. In onderstaande tekst beschrijven we allerlei soorten groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Senioren hebben veel baat bij thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de hersenen te beschermen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerkproducten gemaakt. Typische voorbeelden zijn zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, en koolhydraatarm, diabetes, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Op deze manier is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel gemak.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, feestjes en hobbies vragen veel van onze tijd. Even tussendoor koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Studeren, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol groenten en eiwitten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Meerssen

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Meerssen dan zijn er drie keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft weer zijn eigen kenmerken. De maaltijden verschillen als het gaat om aanbod, prijs, versheid en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaliter elke week 1 keer aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Erg handig op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-meerssen

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema vind je een weergave van grote aanbieders van tafeltje dekje in Meerssen. Per leverancier bieden we relevante zaken zoals aantal maaltijden en de kosten. Druk op de button van een bedrijf voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van kant-en-klaar maaltijden

Hieronder vind je een database met kleinschalige aanbieders. Voorbeelden zijn welzijnsorganisaties, zorginstellingen, stichtingen, slagerijen, supermarkten. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook leveranciers in Stein, Maastricht en Echt-Susteren.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgVolderstraat 36231 LAMeerssen
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
Keurslagerij PinckaersKerkstraat 12A6245 CBEijsden
Slagerij AmericaBeekstraat 426231 LGMeerssen
Pieke’s KeukenNiels Bohrstraat 576227 VVMaastricht
SPAR ZijlstraDon Boscostraat 46235 EJUlestraten
Keurslager CortenraadRoserije 3156228 DRMaastricht
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
Het MenuutjeGulden Putstraat 116235 AVUlestraten
Weergave met gemeentelijke organisaties van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Meerssen bezorgen

Kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden .

 • Organisaties kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. In dit soort situaties wil je graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Dikwijls werken ze samen met bekende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Meerssen. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen dan een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd eten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Meerssen in Nederland aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), niet te veel zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de verpakking staat meestal een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Als eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, verse seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Denk aan Penne vier kazen, uitgebakken spekjes & Kipfilet in jus.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je warmt dit op in ongeveer 35 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het ook in de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 5 – 12 minuten op 550 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Meerssen (opgewarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Meerssen?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke aanbieder hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,80. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (rond de €6,25. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,60) en dessert (vanaf €1,20).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Meerssen. Denk dan aan grote keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ook zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Meerssen?
Op www.meerssen.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Geulle
 • Bunde
 • Moorveld
 • Ulestraten