Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Meierijstad

Op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Meierijstad? Via onze site check je tips en adviezen. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor wie het geschikt is. Tevens gaan we verder in op de verschillende soorten maaltijden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan instellingen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Het geheel smaakt er lekker en het assortiment is gigantische groot. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
PlaatsMeierijstad
Postcode5461
Website gemeentewww.meierijstad.nl
maaltijden-aan-huis-meierijstad

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check de scherpe aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Meierijstad?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een dagelijkse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Het wordt steeds populairder. U kunt denken aan maaltijden als: Varkenslapje in champignonsaus en/of Groentensoep. Hieronder tref je meerdere segmenten Nederlanders die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Ouderen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De producten zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor bejaarden zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor veel diëten en allergieën is er een geschikte maaltijd. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, gemalen, eiwitrijk, zoutarm, en natriumarm, vegetarisch, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Een baan, sport en studie vragen veel van onze tijd. Een gezonde maaltijd klaarmaken lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, hobbies en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is vaak geen optie. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Meierijstad

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Meierijstad dan heb je eigenlijk 3 keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type gerecht heeft zijn eigen voordelen en nadelen. We vertellen je hieronder meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, kosten, houdbaarheid en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. In de regel per box van 6 gerechten afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeer geschikt als zelfstandig koken tot het verleden behoort of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-meierijstad

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In het schema hieronder bekijk je een overzicht met erkende organisaties voor tafeltje dekje in Meierijstad. Per bedrijf bekijk je relevante zaken zoals het huidige assortiment en budget. Klik op de button van een bedrijf voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke leveranciers van senioren maaltijden

In de tabel hierna bekijk je een weergave van kleinschalige instellingen. Voorbeelden zijn cateraars, supermarkten, stichtingen, welzijnsorganisaties, slagerijen. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Boekel, Mill en Sint Hubert en Landerd.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ONS WelzijnStadhuisplein 2a5461 KSVeghel
Keurslager AntonisMeiveld 855501 KDVeldhoven
SPAR WalterKruisstraat 35502 JAVeldhoven
ONS WelzijnDe Misse 4b5484 BZHeesch
Cunera – De BongerdZijlstraat 15473 CJHeeswijk-Dinther
SPAR MaaltijdserviceKapelstraat 115447 AARijkevoort
Zorggroep – BekkershuisDeken Baekersstraat 835482 JDSchijndel
BuurtzorgLangenboomseweg 2a5451 JKMill
Keurslager KluijtmansKerkstraat 135492 AHSint-Oedenrode
Ton KantersHoofdstraat 69 /B5481 ABSchijndel
Weergave met kleinschalige maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Meierijstad bezorgen

Kantoren en bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als onderneming wil je natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentrums (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal is dit contractueel geregeld met bekende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Meierijstad. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd eten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Meierijstad specifiek aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst een ruime portie groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er 100% Hollandse kost, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire inspiratie. Denk aan Chinese wokschotel & Javaanse rund.stoof met kokos en gekruide rijst.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 120 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het ook in de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Meierijstad (reeds verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Meierijstad?
De prijzen van de gerechten liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,85. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (rond de €6,55. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je meer luxe? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,65) en nagerecht (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Meierijstad. Onder andere grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tenslotte onderscheiden we nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Meierijstad?
Door middel van www.meierijstad.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Sint-Oedenrode
 • Schijndel
 • Erp
 • Veghel