Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Meppel

Zoekt u aanbieders van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Meppel? Via deze website lees je meer informatie. We vertellen je hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Evenzeer gaan we dieper in op de beschikbare soorten gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct voorzieningen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioDrenthe
GemeenteMeppel
PlaatsMeppel
Postcode7941
Website gemeentewww.meppel.nl
maaltijden-aan-huis-meppel

Genieten van maaltijden aan huis?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Meppel?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Populair zijn bijvoorbeeld: Javaanse kip five-spices, mihoen goreng en Minestrone maaltijdsoep. In de box hieronder benoemen we heel uiteenlopende groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Senioren: Senioren hebben veel baat bij thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze producten zitten vol groenten, bevatten weinig toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën is wat opgenomen in het assortiment. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, gemalen, en koolhydraatarm, vetarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Daardoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen hebben een grote impact op onze agenda. Boodschappen doen en koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Afgestudeerden: School, werken, de sportschool en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere avond voor jezelf koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Meppel

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Meppel dan zijn er in feite 3 alternatieven: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, budget, bewaaradviezen en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Dikwijls wekelijks of om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeer geschikt in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-meppel

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder bekijk je een database met erkende organisaties voor tafeltje dekje in Meppel. Per instantie bekijk je specificaties zoals aantal maaltijden en het tarief. Druk op de button van een bedrijf voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

In onderstaand schema verstrekken we een weergave van regionale organisaties. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, supermarkten, cateraars, stichtingen, slagerijen. Op deze site vind je ook aanbieders in Hardenberg, Hoogeveen en Ommen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij LantingaWoldstraat 617941 LGMeppel
Dorpshuis ‘t Neie PuntJan Wierengaweg 1097963 CMRuinen
Restaurant De MolenhofHofweg 257971 BKHavelte
Stichting Welzijn Staphorst (SWS)Berkenlaan 17951 CAStaphorst
Icare – West-VeluweBlankenstein 4007943 PHMeppel
SPAR MaaltijdserviceZwarte Dijkje 267914 PCNoordscheschut
Keurslagerij BergerslagEbbinge Wubbenlaan 57951 AAStaphorst
TonckenshuysMeppelerweg 227921 VRZuidwolde
BuurtzorgDijkhuizen 667961 AMRuinerwold
Zorggroep NoorderboogWerkhorst 367944 AVMeppel
Schema met plaatselijke leveranciers van senioren maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Meppel bezorgen

Kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In het gedeelte hieronder behandelen we diverse opties .

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In dit soort situaties wil je graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorggroepen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Meppel. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • De grotere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen een lekkere en gezonde maaltijd nuttigen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: groenterijke gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Meppel de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, slechts beperkt zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op het etiket op de verpakking vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Ten derde heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, gerechten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. O.a. Kipdrumstick met javaanse nasi of Kip kerrie ananas met risotto.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 12 minuten op 500 – 650 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Meppel (reeds verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Meppel?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel divers. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,85. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (gemiddeld €6,25. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je ook een voor- en nagerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,50) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,50).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Daarnaast kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Meppel. Het gaat hier om professionele keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tevens zijn er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Meppel?
Aan de hand van www.meppel.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • De Schiphorst
 • Rogat
 • Nijeveen