Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Middelburg

Heeft u belangstelling voor verse maaltijden aan huis voor ouderen in Middelburg? Hieronder check je aanvullende details. We vertellen je hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Daarbij behandelen we ook de actuele maaltijdopties. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioZeeland
GemeenteMiddelburg
PlaatsMiddelburg
Postcode4337
Website gemeentewww.middelburg.nl
maaltijden-aan-huis-middelburg

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Middelburg?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een lekkere kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je hoeft niet zelf te koken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor: Aardappelpuree & Garnalensoep. In onderstaand blok benoemen we voorbeelden van doelgroepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: 75-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De gerechten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de hersenen te beschermen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, en vegetarisch, vetarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Families: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, feestjes en hobbies moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Afgestudeerden: Studeren, muziek en afspraken met vrienden: we hebben het erg druk. Iedere dag boodschappen doen en koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Middelburg

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Middelburg dan zijn er 3 opties: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke maaltijdvorm heeft weer zijn eigen kenmerken. Zo verschillen de op het gebied van: assortiment, prijs, herkomst producten en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Vaak 2 of 3 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Een uitkomst wanneer het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-middelburg

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema verstrekken we een overzicht met bekende leveranciers van tafeltje dekje in Middelburg. Per organisatie bieden we relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Klik op de knop van een instelling voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instanties van thuismaaltijden

In de tabel hierna bekijk je een verzameling kleinschalige organisaties. Voorbeelden zijn zorginstellingen, slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Gorinchem, Schouwen-Duiveland en Vijfheerenlanden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Zeeuws WoongenotJ. van Sprengerlaan 54335 SJMiddelburg
SPAR MaaltijdserviceKerkring 174364 ANGrijpskerke
SPAR MaaltijdserviceLangstraat 304374 APZoutelande
SPAR KesselaarKoestraat 144361 BHWestkapelle
Tafel Thuis – Dé Zeeuwse KeukenDiodeweg 84338 PWMiddelburg
Woonzorgcentrum Eben-HaëzerBriandlaan 24334 GPMiddelburg
SVRZ – SimniaSimniapad 14357 HJDomburg
SPAR BeekeWesterscheldeplein 64335 NLMiddelburg
BuurtzorgDorpsplein 494363 ABAagtekerke
Stichting Welzijn VeereSchoolstraat 44356 BXOostkapelle
Opsomming met gemeentelijke organisaties van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Middelburg bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna vind je een aantal voorbeelden .

 • Organisaties maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook verzorgingslocaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel is dit contractueel geregeld met erkende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Middelburg. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • De grotere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je advies inwinnen over het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Middelburg zich aan moeten houden. Altijd zo’n 150 gram groente, slechts beperkt zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je informatie over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. O.a. Slavink met andijvie a la crème gek aard jus of Boerenkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 minuten op 100 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 12 minuten op 550 – 750 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Middelburg (al voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Middelburg?
De kosten van de maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm zie je terug in de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,65. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €5,50. Voor een tafeltje dekje maaltijd ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,75) en/of een toetje na (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Middelburg. We hebben het dan over grootschalige keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ook zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Middelburg?
Door middel van www.middelburg.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Verder heb je soms ook recht op zorg vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Arnemuiden
 • Nieuw- en Sint Joosland