Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Midden-Delfland

Wilt u zo snel mogelijk maaltijden aan huis voor ouderen in Midden-Delfland? Via deze website lees je alle belangrijke aspecten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij behandelen we ook de huidige gerecht-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan bedrijven vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed er er zijn tientallen verschillende gerechten. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
PlaatsMidden-Delfland
Postcode2636
Website gemeentewww.middendelfland.nl
maaltijden-aan-huis-midden-delfland

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check interessante aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Midden-Delfland?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n verse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Wisselmenu Aspergesoep met zalm en/of Bloemkoolsoep. Hieronder beschrijven we verschillende groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Senioren laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De menu’s zijn erg voedzaam, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen gezond te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerk oplossingen geboden. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, en vegetarisch, vetarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Hierdoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Families: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren vereisen een goede planning. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Alleenstaanden: Werk, muziek en feestjes met vrienden: we hebben het erg druk. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Midden-Delfland

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Midden-Delfland dan zijn er 3 keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk soort gerecht heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen hebben te maken met aanbod, tarieven, kwaliteit en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Dikwijls 1 of 2 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeer geschikt indien u niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-midden-delfland

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna bekijk je een opsomming van landelijke aanbieders van tafeltje dekje in Midden-Delfland. Per organisatie vind je informatie als aanbod en de kosten. Tik op de button van een instelling om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instanties van senioren maaltijden

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een opsomming van kleinschalige instanties. Dat zijn bijv. slagerijen, supermarkten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, stichtingen. Op deze website vind je ook organisaties in Kaag en Braassem, Delft en Bodegraven-Reeuwijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Korpershoek SchipluidenWindrecht 10a2636 JASchipluiden
Slagerij de WithDorpsstraat 702665 BKBleiswijk
Eri CateringBurgemeester Elsenweg 122671 DCNaaldwijk
Makkelijke maaltijd LansingerlandWesterplein 962651 JMBerkel en Rodenrijs
Keurslager OpstalAckershof 112641 DXPijnacker
Klein WestlandDijkshoornseweg 212635 EJDen Hoorn
Slagerij de RooijRodenrijseweg 52651 BMBerkel en Rodenrijs
De DorpstafelPrins Willem Alexanderhof 22635 JMDen Hoorn
BuurtzorgNotaris Kruytstraat 362661 HPBergschenhoek
BuurtzorgHet Baken 42641 JNPijnacker
Database met regionale maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Midden-Delfland bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een vergadering uitloopt. In dit soort situaties wil je graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Dikwijls werken ze samen met grote bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Midden-Delfland. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Ook thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kinderen kunnen een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Midden-Delfland normaliter aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, slechts beperkt zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en voldoende eiwitten. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt genieten van oer-Hollandse gerechten, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Bijv. Pasta Venetia of Doperwtenpuree.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 25 – 40 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Midden-Delfland (voorverwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Midden-Delfland?
De tarieven van maaltijden aan huis liggen ver uit elkaar. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,65. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (zo’n €5,75. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je meer luxe? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,55) en/of een toetje na (vanaf €1,45).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Verder kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Midden-Delfland. Dat zijn bijvoorbeeld cateringbedrijven en grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Ten derde onderscheiden we nog zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Midden-Delfland?
Via de info op www.middendelfland.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Maasland
 • Schipluiden