Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Midden-Groningen

Wilt u graag lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Midden-Groningen? Aan de hand van deze site lees je meer informatie. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Evenzeer gaan we verder in op de actuele soorten maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje organisaties vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en er is heel veel variatie in het aanbod. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Zijn er onduidelijkheden? Bekijk dan eerst de meestgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGroningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsMidden-Groningen
Postcode9603
Website gemeentewww.midden-groningen.nl
maaltijden-aan-huis-midden-groningen

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Midden-Groningen?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een smakelijke kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. Denk dan aan gerechten als: Zalm in dillesaus & Champignonsoep met rundvlees. In het gedeelte hierna lees je informatie over allerlei soorten groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, gemalen, en vegetarisch, koolhydraatarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Daardoor is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Gezinnen met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen wisselen elkaar snel af. Even snel een maaltijd maken is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Werk, hobby’s en andere bezigheden: we hebben een bomvolle agenda. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Midden-Groningen

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Midden-Groningen dan heb je eigenlijk drie keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. Let goed op de verschillen in aantal maaltijden, prijs, herkomst producten en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. Dikwijls 1 of 2 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-midden-groningen

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema check je een opsomming van landelijke bezorgers van tafeltje dekje in Midden-Groningen. Per organisatie bekijk je uitleg over het type maaltijden en het tarief. Druk op de knop van een bezorgservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instanties van senioren maaltijden

In het schema hierna verstrekken we een overzicht met plaatselijke bedrijven. Denk dan aan slagerijen, supermarkten, cateraars, welzijnsorganisaties, zorginstellingen. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Tynaarlo, Borger-Odoorn en Midden-Drenthe.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager SmitGorecht-Oost 299603 AAHoogezand
Restaurant Zonnehuis UfkenshuisReint Dijkemastraat 19628 CWSiddeburen
SPAR KroonHoofdstraat 369635 AVNoordbroek
BuurtzorgHoofdweg 1119626 ACSchildwolde
Restaurant Zonnehuis Sint JozefNoorderstraat 1429611 ANSappemeer
Keurslagerij BoltjesSluiskade 499601 LAHoogezand
TSN ThuiszorgHoofdweg 19621 AASlochteren
Restaurant De BurchtVan der Duyn van Maasdamweg 2509602 VTHoogezand
BuurtzorgPoststraat 29628 ABSiddeburen
BuurtzorgNoorderstraat 388a9611 AWSappemeer
Tabel met gemeentelijke instanties van magnetronmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Midden-Groningen bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorginstellingen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen maken zij hiervoor afspraken met populaire aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Midden-Groningen. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kinderen kunnen een lekkere en voedzame maaltijd nemen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht snel op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Midden-Groningen zich aan moeten houden. Altijd zo’n 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Er is keuze uit een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire inspiratie. Bijvoorbeeld Gehakt, prei, aardappelpuree & Stamppot rode kool met hachee.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 20 minuten op 125 graden in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Midden-Groningen (warm).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Midden-Groningen?
De kosten van de maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke leverancier werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn doorwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,60. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (vanaf €6,10. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,50) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,10).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Midden-Groningen. Het gaat hier om cateringbedrijven en grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Daarnaast is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Midden-Groningen?
Aan de hand van www.midden-groningen.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Tjuchem
 • Muntendam
 • Meeden
 • Kolham
 • Scharmer
 • Harkstede
 • Woudbloem
 • Froombosch
 • Slochteren
 • Lageland
 • Luddeweer
 • Overschild
 • Schildwolde
 • Hellum
 • Siddeburen
 • Steendam
 • Tripscompagnie
 • Noordbroek
 • Zuidbroek
 • Hoogezand
 • Kiel-Windeweer
 • Kropswolde
 • Foxhol
 • Westerbroek
 • Waterhuizen
 • Sappemeer
 • Meerstad