Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Montferland

Op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Montferland? Via onze site bieden we een uitgebreide beschrijving. We vertellen je hoe maaltijdbezorging werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Verder vertellen we meer over de aanwezige gerechten opties. Je kan ook snel verder gaan naar instellingen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De smaak is echt prima en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Scroll dan eerst naar beneden naar de veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteMontferland
PlaatsMontferland
Postcode6942
Website gemeentewww.montferland.nl
maaltijden-aan-huis-montferland

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Montferland?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt denken aan maaltijden als: Kibbeling met kruidendip en/of Appelcompote met vanille. In de volgende paragraaf check je enkele voorbeelden van groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de werking van hersenen te stimuleren. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, en koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, hobbies en vrienden moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Starters: Een drukke baan, hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Montferland

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Montferland dan zijn er 3 varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen zitten ‘m met name in aanbod, onkosten, herkomst producten en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Meestal 2 of 3 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Erg handig op het moment dat u niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-montferland

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema vind je een overzicht met populaire organisaties voor tafeltje dekje in Montferland. Per organisatie bekijk je details als aantal maaltijden en vanafprijs. Klik op de knop van een organisatie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hierna tref je een lijst met kleinschalige aanbieders. Dat zijn bijv. stichtingen, cateraars, slagerijen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Doesburg, Doetinchem en Rozendaal.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Stichting WelcomRaadhuisstraat 36942 BEDidam
Slagerij van der HorstKloosterstraat 46961 WTEerbeek
BuurtzorgMarktplein 5 A6971 AABrummen
SPAR MaaltijdserviceCederlaan 256951 MNDieren
Keurslager TeunissenWilhelminastraat 306942 BMDidam
BuurtzorgScheefkelk 26922 HHDuiven
Slagerij van der HorstCallunaplein 406951 CRDieren
Maaltijdservice écht lekker etenSaxofoonstraat 186922 KNDuiven
Attent – BeverodeAdmiraal Helfrichlaan 126952 GGDieren
BuurtzorgEricaplein 16951 CPDieren
Tabel met gemeentelijke maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Montferland bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als het personeel ‘s avond overwerkt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook verzorgingslocaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Dikwijls is dit contractueel geregeld met professionele leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Montferland. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Zij kunnen ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nuttigen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ontdek de voordelen: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Montferland aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de sticker op de doos vind je de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En natuurlijk heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt kiezen uit oer-Hollandse gerechten, gerechten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. O.a. Spaghetti Bolognese, kaas en Couscous, kip, mergueze worst.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je warmt dit op in ongeveer 30 minuten op 100 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Montferland (al opgewarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Montferland?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,60. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (vanaf €5,85. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,65) en/of een toetje na (vanaf €1,15).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Montferland. Onder andere grootschalige keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Montferland?
Via de info op www.montferland.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Verder zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Wijnbergen
 • Braamt
 • Vethuizen
 • Azewijn
 • Lengel
 • s-Heerenberg
 • Stokkum
 • Zeddam
 • Loerbeek
 • Kilder
 • Didam