Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Mook en Middelaar

Op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Mook en Middelaar? Aan de hand van deze site vind je meer informatie. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Evenzeer vertellen we meer over de aanwezige maaltijdopties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdservices vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het eten is erg smaakvol en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioLimburg
GemeenteMook en Middelaar
PlaatsMook en Middelaar
Postcode6585
Website gemeentewww.mookenmiddelaar.nl
maaltijden-aan-huis-mook-en-middelaar

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Mook en Middelaar?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Sucadelapje, sperziebonen, aardappelpuree of Chicken Lunges. In de box hieronder check je voorbeelden van doelgroepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Ouderen / senioren: Senioren laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Met behulp van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De menu’s bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, gemalen, zoutarm, eiwitrijk, en vegetarisch, vetarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Studie, werk en hobby’s wisselen elkaar snel af. Even snel een maaltijd maken is dan soms even teveel gevraagd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Starters: Een drukke baan, hobby’s en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is nog gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Mook en Middelaar

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Mook en Middelaar dan heb je eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, smaak en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Vaak elke week 1 keer aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal indien u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-mook-en-middelaar

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna verstrekken we een weergave van grote keukens voor tafeltje dekje in Mook en Middelaar. Per leverancier vind je specificaties zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en vanafprijs. Kies een maaltijdservice voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden

In het schema hierna verstrekken we een lijst met regionale aanbieders. Dat kunnen o.a. zijn: slagerijen, welzijnsorganisaties, stichtingen, zorginstellingen, supermarkten. Op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Nijmegen, Heumen en Brunssum.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgGroesbeekseweg 76585 KEMook
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
BuurtzorgVijverlaan 266602 CXWijchen
Maaltijd-service.nlZandstraat 146591 DCGennep
Stichting Vrijwillige HulpdienstKloosterstraat 46581 XXMalden
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
SPAR MaaltijdservicePrinsenweg 136584 AZMolenhoek
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
Database met gemeentelijke maaltijdservices van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Mook en Middelaar bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Bijgaand vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote keukens voor kant-en-klare maaltijden in Mook en Middelaar. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen zodoende een lekkere en gezonde maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: lekkere en voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Mook en Middelaar aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, zoutbeperkt, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de verpakking vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. In de basis zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Spinazie à la crème met champignons of Varkenslapje in champignonsaus.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Dit doe je in circa 35 minuten op 100 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 12 minuten op 500 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Mook en Middelaar (al opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Mook en Middelaar?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke bezorgdienst heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,50. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (zo’n €6,45. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,65) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Als tweede mogelijkheid kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Mook en Middelaar. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook bestaan er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Mook en Middelaar?
Via de uitleg op www.mookenmiddelaar.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Ook bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Middelaar
 • Plasmolen
 • Mook
 • Molenhoek