Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Nieuwegein

Interesse in lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Nieuwegein? Via onze site check je een uitgebreide beschrijving. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Verder bespreken we de diverse soorten maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De smaak is echt prima en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen de veelgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioUtrecht
GemeenteNieuwegein
PlaatsNieuwegein
Postcode3431
Website gemeentewww.nieuwegein.nl
maaltijden-aan-huis-nieuwegein

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Nieuwegein?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het wordt steeds populairder. Probeer onder andere: Couscous, kip, mergueze worst of Pastaschotel van penne, zalm en spinazie. In onderstaande tekst benoemen we verschillende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Ouderen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze etenswaren zijn super gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor bejaarden zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of juist om op gewicht te komen en blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën is wat opgenomen in het assortiment. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, gemalen, zoutarm, lactosevrij, en vegetarisch, diabetes, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Op deze manier hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Jonge gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, school en sport vragen veel van onze tijd. Een verse maaltijd op tafel zetten is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, sport en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is nog gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Nieuwegein

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Nieuwegein dan heb je feitelijk drie alternatieven: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. Let goed op de verschillen in hoe groot het aanbod is, prijs, herkomst producten en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je bewaart het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Dikwijls om de week aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch als u geen keuken heeft of als er lichamelijke beperkingen zijn. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-nieuwegein

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

Hierna bieden we een verzameling populaire bezorgers van tafeltje dekje in Nieuwegein. Per bezorgservice bieden we details als aantal maaltijden en de prijzen. Klik op een bedrijf om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instanties van kant-en-klaar maaltijden

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een weergave van lokaal georiënteerde instanties. Dat zijn bijv. stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, slagerijen, cateraars. Op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Lopik, Oudewater en Giessenlanden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Aanschuifdiner De WulverhorstPrins Bernhardstraat 23421 JDOudewater
BuurtzorgParelduiker 133435 EPNieuwegein
Keurslager van KesterenKruisstraat 33441 BWWoerden
Keurslager de GraafHoogzandveld 123434 EENieuwegein
ZorgSpectrum locatie De Geinsche HofVuurscheschans 753432 TXNieuwegein
Rijnhoven – AntoniushofAntoniushof 13417 JLMontfoort
Petra’s maaltijdserviceLeisteenoever 13433 DDNieuwegein
Slagerij UlteeLeeuweringerstraat 343421 ACOudewater
ZorgSpectrum locatie VreeswijkLekboulevard 103434 GLNieuwegein
Vitras – Santé PartnersZoutkamperschans 3-63432 TZNieuwegein
Database met lokale maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Nieuwegein bezorgen

Bedrijven en kantoren maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Verderop vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als het personeel ‘s avond overwerkt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (woonlocaties en dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met professionele leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Nieuwegein. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je tips en info aanvragen voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) vragen steeds meer om verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nuttigen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Nieuwegein zich aan moeten houden. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je een overzicht met de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Onder andere Rode bieten met een speklap en jus of Blinde vink, bietjes, gekookte aardappelen.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Optie 1 is ongeveer 25 – 40 minuten op 100 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 tot 12 minuten op 600 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Nieuwegein (warm).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Nieuwegein?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke bezorgdienst hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,85. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (zo’n €6,45. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,55) en desserts (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Nieuwegein. Voorbeelden zijn speciaal ingerichte keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Als laatste onderscheiden we nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Nieuwegein?
Via de uitleg op www.nieuwegein.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast zijn er mogelijkheden via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.