Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Nieuwkoop

Op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Nieuwkoop? Via onze site bekijk je aanvullende details. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Daarbij bespreken we de huidige type maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Als laatste kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Het geheel smaakt er lekker en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
PlaatsNieuwkoop
Postcode2441
Website gemeentewww.nieuwkoop.nl
maaltijden-aan-huis-nieuwkoop

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Nieuwkoop?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Populair zijn bijvoorbeeld: Gepaneerde Alaska-koolvis of Gebakken aardappels. In onderstaand blok bekijk je diverse groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Senioren bestellen dikwijls thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze kant-en-klaar producten zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Typische voorbeelden zijn zoutarm, eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, en koolhydraatarm, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Een baan, sport en studie vragen veel van onze tijd. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: School, werken, hobby’s en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken is vaak geen optie. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er gaan lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Nieuwkoop

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Nieuwkoop dan heb je eigenlijk drie opties: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer over assortiment, prijs, kwaliteit en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Vaak per box van 6 gerechten bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch op het moment dat u geen keuken heeft en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-nieuwkoop

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In de volgende tabel check je een database met professionele bezorgers van tafeltje dekje in Nieuwkoop. Per bezorgservice vind je informatie als assortiment en een prijsindicatie. Klik op de knop van een bedrijf om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van thuismaaltijden

In het schema hierna bekijk je een weergave van lokale leveranciers. Denk dan aan slagerijen, stichtingen, supermarkten, cateraars, welzijnsorganisaties. Op dit portaal vind je ook aanbieders in Zoeterwoude, Bodegraven-Reeuwijk en Leiderdorp.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Stichting Tafeltje Dek JeBeethovenlaan 672421 TWNieuwkoop
Sm@ecktheater PaulSimon Carmiggelthof 472492 JNDen Haag
Saur CateringWestvlietweg 68a2495 AADen Haag
SPAR MaaltijdserviceDe Strooplikker 192461 CWLangeraar
Keurslager van der MeerDorpsstraat 1042451 ASLeimuiden
Keurslagerij van WijkKennedyplein 72421 ENNieuwkoop
Stichting Welzijn Ouderen Leimuiden-RijnsaterwoudeEsdoornlaan 12451 XNLeimuiden
Stichting Welzijn NieuwkoopDe Verbinding 122421 EXNieuwkoop
SPAR Bregman1 Batehof2481 ARWoubrugge
Tafeltje Dek JeDennenlaan 152451 XKLeimuiden
Overzicht met regionale maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Nieuwkoop bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Onderstaand behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. In dit soort situaties wil je graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook verzorgingslocaties (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel werken ze samen met erkende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Nieuwkoop. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • De grotere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Zij kunnen ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kinderen kunnen een lekkere en gezonde maaltijd krijgen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het zelf: groenterijke gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Nieuwkoop in de regel aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, weinig zout (max 2 gram), bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket op de verpakking staat vaak meer info over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En natuurlijk heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Zo zijn er typische Hollandse recepten, gerechten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Witlofschotel, ham, kaassaus, aardappelpuree en Lasagna bolognese.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst het gerecht ongeveer een half uur op 100 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het ook in de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 12 minuten op 600 – 850 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Nieuwkoop (opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Nieuwkoop?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel wisselend. Elke service heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft effect op de kosten. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (vanaf €6,45. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je een complete maaltijd? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en nagerecht (vanaf €1,00).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ten tweede kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Nieuwkoop. We hebben het dan over professionele keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ook is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Nieuwkoop?
Op de website www.nieuwkoop.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarnaast zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Woerdense Verlaat
 • Ter Aar
 • Nieuwveen
 • Zevenhoven
 • Noorden
 • Vrouwenakker