Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Nijmegen

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Nijmegen? Hieronder tref je relevante info. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Eveneens gaan we verder in op de huidige type maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje voorzieningen vergelijken. Als laatste kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Ze smaken ontzettend goed en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je nog brandende vragen? Bekijk dan eerst de meestgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteNijmegen
PlaatsNijmegen
Postcode6511
Website gemeentewww.nijmegen.nl
maaltijden-aan-huis-nijmegen

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Nijmegen?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een gezonde kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. U kunt denken aan maaltijden als: Varkenshaas boontjes schotel & Varkenslapje in champignonsaus. In onderstaande tekst check je meerdere segmenten Nederlanders die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Senioren die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De kant-en-klaar producten zijn tegenwoordig erg gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de hersenen gezond te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet is er een geschikte maaltijd. Typische voorbeelden zijn eiwitrijk, zoutarm, gemalen, lactosevrij, en natriumarm, vetarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Daardoor is er minder directe zorg noodzakelijk. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Families: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Afgestudeerden: Studeren, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Nijmegen

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Nijmegen dan heb je feitelijk 3 opties om uit te kiezen: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk soort gerecht heeft zowel voor- als nadelen. We vertellen je hieronder meer over aanbod, kosten, bewaaradviezen en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Dit garandeert de smaak en versheid. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Meestal per box van 6 gerechten aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeer geschikt als u geen beschikking heeft over een keuken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-nijmegen

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In de volgende tabel verstrekken we een weergave van populaire bezorgers van tafeltje dekje in Nijmegen. Per bezorgservice doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals het type maaltijden en de prijzen. Kies een instelling voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgservices van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hierna bekijk je een opsomming van regionale maaltijdvoorzieningen. Onder andere slagerijen, cateraars, supermarkten, stichtingen, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Heerlen, Kerkrade en Simpelveld.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Kookservice Paul SchobbenZaunbrechersstraat 16471 VREygelshoven
Restaurant De DrukkerijKanunnik Faberstraat 76525 TPNijmegen
BerchmanianumHoutlaan 46525 XZNijmegen
KnetterversProf Cornelissenstraat 26524 PJNijmegen
étuméDaalseweg 56521 GENijmegen
BuurtzorgVeldhofstraat 496471 CDEygelshoven
BliXem Eetcafé en WinkelGroesbeekseweg 756524 CSNijmegen
Slagerij VanthoorLaurastraat 96471 JGEygelshoven
Langer Thuis NijmegenPanovenlaan 16525 DZNijmegen
BuurtzorgCipresstraat 1546523 HRNijmegen
Opsomming met plaatselijke organisaties van opwarmmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Nijmegen bezorgen

Bedrijven en organiisaties bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Bijgaand sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er nog even door vergaderd moet worden. Als werkgever wil je dan graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorggroepen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal maken zij hiervoor afspraken met erkende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Nijmegen. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je informeren naar de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een lekkere en gezonde maaltijd opeten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Nijmegen in de regel aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Zoals Prei a la creme en Varkensfilet in jus.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Dit doe je in circa een half uur op 125 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan zet je gewoon de magnetron aan. Opwarmen gaat in zo’n 4 tot 8 minuten op 500 – 650 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Nijmegen (al voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Nijmegen?
De kosten van de maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,65. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €6,35. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,65) en nagerecht (vanaf €1,25).

Welk type leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Nijmegen. Denk dan aan grootschalige keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tevens onderscheiden we nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Nijmegen?
Op de website www.nijmegen.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook heb je soms ook recht op zorg vanuit de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Lent