Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Noordenveld

Bent u op zoek naar lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Noordenveld? Op deze pagina check je een uitgebreide beschrijving. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens vertellen we meer over de diverse gerecht-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Daarbij kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Onderzoek dan eerst de veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioDrenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsNoordenveld
Postcode9301
Website gemeentewww.gemeentenoordenveld.nl
maaltijden-aan-huis-noordenveld

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Noordenveld?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. U kunt denken aan maaltijden als: Pompoensoep met vermicelli en/of Babi ketjap, bami. In de volgende paragraaf benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: 75-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De menu’s zijn super gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 70-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om het geheugen op peil te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, en vetarm, diabetes, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Op deze manier blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. School, een drukke baan en sport/muziek vereisen een goede planning. Even tussendoor koken is dan soms even teveel gevraagd. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Starters: Studie, hobbies en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Noordenveld

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Noordenveld dan heb je feitelijk 3 varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk soort gerecht heeft positieven en negatieven kanten. De maaltijden verschillen als het gaat om de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, versheid en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. In de regel per 6 of 12 stuks afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch wanneer het koken niet meer gaat en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-noordenveld

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel vind je een overzicht met populaire organisaties voor tafeltje dekje in Noordenveld. Per aanbieder verstrekken we specificaties zoals aantal maaltijden en de prijzen. Klik op de knop van een maaltijdservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van magnetronmaaltijden

In het schema hierna verstrekken we een overzicht met lokaal georiënteerde maaltijdservices. Bijvoorbeeld supermarkten, zorginstellingen, slagerijen, cateraars, stichtingen. Op dit platform vind je ook aanbieders in Smallingerland, Dantumadiel en Ameland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager BeetsHeerestraat 599301 AERoden
Lekkers van VerBurgemeester van waninglaan 179351 LRLeek
Beijk CateringPotklei 89351 VSLeek
Tafeltje Dekje VredevoldPulvertorenstraat 19351 BPLeek
Restaurants: Eten ‘Bij de buren’Noorderkroon 1009301 JVRoden
BuurtzorgVoorstraat 549291 CLKollum
Dignis – De WiekslagGrootveenweg 599331 KBNorg
SPAR MaaltijdserviceFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
TSN ThuiszorgLindensteinlaan 449351 KGLeek
BuurtzorgRoderweg 869311 PBNieuw-Roden
Opsomming met lokale maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Noordenveld bezorgen

Bedrijven en kantoren bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In onderstaand blok behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgcentrums (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter is dit contractueel geregeld met landelijke bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Noordenveld. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Ook thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een verse en gezonde maaltijd eten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Noordenveld de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. In de basis heb je natuurlijk de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en recepten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld Gehakt in roomsaus & Kip tikka masala, kruidenrijst met doperwten.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer een half uur op 100 – 120 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Noordenveld (al opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Noordenveld?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke bezorgservice heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €5,85. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,30) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,20).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ten tweede heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Noordenveld. Denk dan aan grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Ook zijn er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Noordenveld?
Via de info op www.gemeentenoordenveld.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Men analyseert hiervoor allereerst uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Matsloot
 • Huis ter Heide
 • Westervelde
 • Veenhuizen
 • Een
 • Een-West
 • Nietap
 • Roden
 • Lieveren
 • Roderesch
 • Alteveer
 • Nieuw-Roden
 • Leutingewolde
 • Foxwolde
 • Roderwolde
 • Peize
 • Norg
 • Langelo
 • Zuidvelde
 • Peest