Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oegstgeest

Op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Oegstgeest? Op maaltijdaanhuis.com vind je relevante info. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en wie er gebruik van kan maken. Ook leggen we alles uit over de beschikbare maaltijdopties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Daarbij kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Dit eten is geschikt voor iedereen en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de meestgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteOegstgeest
PlaatsOegstgeest
Postcode2342
Website gemeentewww.oegstgeest.nl
maaltijden-aan-huis-oegstgeest

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check de lopende aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Oegstgeest?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een dagelijkse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Het wordt steeds populairder. U kunt denken aan maaltijden als: Chili sin carne en/of Zalmfilet in zoete mosterdsaus. Hieronder vind je voorbeelden van doelgroepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Senioren hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze producten zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 75-plussers is gezond eten essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor veel diëten en allergieën zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan glutenvrij, gemalen, lactosevrij, zoutarm, en diabetes, vetarm, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Families met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten gecombineerd worden. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: Studie, de fitness en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Oegstgeest

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oegstgeest dan bestaan er drie opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. De maaltijden verschillen als het gaat om de breedte van het assortiment, kosten, versheid en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Gewoonlijk elke week 1 keer aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. De oplossing in situatie waarbij het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-oegstgeest

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna check je een overzicht met grote keukens voor tafeltje dekje in Oegstgeest. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig details als het type maaltijden en budget. Druk op de button van een instantie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor kant-en-klaar maaltijden

In de tabel hierna vind je een verzameling gemeentelijke bedrijven. Onder andere slagerijen, stichtingen, supermarkten, zorginstellingen, cateraars. Op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Rijswijk, Leiden en Voorschoten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDe Kempenaerstraat 9c2341 GEOegstgeest
Stichting Welzijn Ouderen “De Spil”Saskia van Uylenburchlaan 12377 CROude Wetering
Keurslager van der GeestDorpsstraat 312381 EKZoeterwoude
BuurtzorgNoordeinde 982371 CWRoelofarendsveen
ActiViteCor Gordijnsingel 82353 GBLeiderdorp
VerboonDa Costastraat 22321 ANLeiden
Stichting Welzijn Ouderen Hoogmade-WoubruggeVan Alcmaerlaan 82355 BBHoogmade
Gemiva SVG – RustenborchApollolaan 3842341 AWOegstgeest
Slagerij van der MeerNoordplein 122371 DARoelofarendsveen
Keurslager PestelWinkelhof 972353 TLLeiderdorp
Schema met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Oegstgeest bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentrums (woonlocaties en dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Normaliter zijn daarvoor afspraken gemaakt met populaire aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Oegstgeest. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je advies inwinnen over het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kinderen kunnen zodoende een verse en gezonde maaltijd gebruiken rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oegstgeest normaliter aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en voldoende eiwitten. Op de omdoos vind je informatie over de precieze voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Ten eerste zijn er de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Er is keuze uit Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en Wereldgerechten. Bijv. Procureur lapje met prei a la crème en aardappel & Varkensfilet in jus, spruitjes en aardappelpuree.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit kan in ongeveer een half uur op 120 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het ook in de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Oegstgeest (warm).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Oegstgeest?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel divers. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,80. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €6,25. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,50) en toetje (vanaf €1,45).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oegstgeest. We hebben het dan over grote keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Daarnaast is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorggroepen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Oegstgeest?
Op de website www.oegstgeest.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarnaast heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.