Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oirschot

Zoekt u aanbieders van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Oirschot? Op deze pagina verstrekken we alle belangrijke aspecten. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Ook bespreken we de huidige maaltijd-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar instellingen vergelijken. Daarbij kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je vragen voor onze medewerkers? Onderzoek dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteOirschot
PlaatsOirschot
Postcode5688
Website gemeentewww.oirschot.nl
maaltijden-aan-huis-oirschot

Genieten van maaltijden aan huis?

Check de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Oirschot?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Denk dan aan gerechten als: Hutspot, rundvlees & Schnitzel champignonsaus. Hierna beschrijven we meerdere segmenten Nederlanders die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: 75-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten zijn super gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en kan men eenvoudig opwarmen. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, en koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, school en sport hebben een grote impact op onze agenda. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Afgestudeerden: Een drukke baan, de fitness en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten lukt vaak gewoon niet. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is nog gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Oirschot

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oirschot dan zijn er in feite drie alternatieven: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk soort gerecht heeft positieven en negatieven kanten. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, tarieven, herkomst producten en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaal om de week aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeker praktisch in situatie waarbij u niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-oirschot

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel check je een lijst met grote aanbieders van tafeltje dekje in Oirschot. Per organisatie vind je praktische info zoals aantal maaltijden en vanafprijs. Tik op de knop van een maaltijdservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale organisaties van bezorgmaaltijden

In onderstaand schema tref je een weergave van kleinschalige leveranciers. Voorbeelden zijn supermarkten, welzijnsorganisaties, slagerijen, stichtingen, cateraars. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook organisaties in Geldrop-Mierlo, Best en Heeze-Leende.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgKoestraat 4 C5688 AGOirschot
Zorg van RinetteAzalealaan 405701 CMHelmond
LEV LaarbeekPenningstraat 555701 MZHelmond
Keurslagerij Schutjes17 Septemberplein 1B5691 DGSon
Stichting Sint JorisSint Jorisstraat 15688 ASOirschot
Zorg van RinetteAmbachtsweg 165683 CDBest
BuurtzorgMarkt 15691 ARSon
ZuidZorg WijkzorgRaadhuisstraat 405683 GGBest
ZuidZorg WijkzorgEuropalaan 25691 ENSon
Keurslager VugsDe Loop 395688 EWOirschot
Tabel met regionale bezorgservices van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Oirschot bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgorganisaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel is dit contractueel geregeld met professionele keukens voor kant-en-klare maaltijden in Oirschot. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten en het drinken.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties vragen steeds meer om verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een verse en gezonde maaltijd krijgen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: de lekkerste en meest voedzame menu’s moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oirschot zich aan moeten houden. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En natuurlijk heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Bijv. Rundergoulash & Bami goreng speciaal, kip in satésaus.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 minuten op 110 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Oirschot (verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Oirschot?
De prijzen van de gerechten zijn heel divers. Elke leverancier werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €6,35. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je meer luxe? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,50) en nagerecht (vanaf €1,25).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oirschot. Dit zijn vaak cateringbedrijven en grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Oirschot?
Door middel van www.oirschot.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarnaast zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Oost West en Middelbeers