Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oldambt

Wilt u graag verse maaltijden aan huis voor ouderen in Oldambt? Op deze pagina tref je alle belangrijke aspecten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en wie er gebruik van kan maken. Tevens leggen we alles uit over de beschikbare soorten gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar organisaties vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Dit eten is geschikt voor iedereen en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst de vragensectie (FAQ). Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGroningen
GemeenteOldambt
PlaatsOldambt
Postcode9671
Website gemeentewww.gemeente-oldambt.nl
maaltijden-aan-huis-oldambt

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Oldambt?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Denk dan aan gerechten als: Hindoestaans lamsvlees, komijn en pilav rijst en/of Gehaktballetjes in satésaus. In het gedeelte hierna benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: 75-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De producten zijn super gezond, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor 75-plussers is een verantwoorde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën is er een geschikte maaltijd. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, en vegetarisch, vetarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Hierdoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. School, een drukke baan en sport/muziek vragen veel van onze tijd. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan soms even teveel gevraagd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Studenten: Werk, school, muziek en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol met groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Oldambt

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oldambt dan bestaan er 3 varianten: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm kent zijn eigen karakter en voordelen. Let goed op de verschillen in hoe groot het aanbod is, budget, houdbaarheid en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je bewaart het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. In de regel 2 of 3 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-oldambt

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een verzameling bekende bezorgers van tafeltje dekje in Oldambt. Per leverancier check je uitleg over aanbod en een prijsindicatie. Tik op de knop van een maaltijdservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instellingen voor magnetronmaaltijden

In de volgende tabel check je een verzameling lokale instellingen. Voorbeelden zijn cateraars, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, slagerijen, supermarkten. Op deze site vind je ook aanbieders in Midden-Groningen, Pekela en Stadskanaal.

LeverancierAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgVincent van Goghlaan 49671 CKWinschoten
Tafeltje Dekje MeerlandGroeveweg 439682 RROostwold
SPAR MaaltijdserviceHoofdweg 1239684 CEFinsterwolde
BuurtzorgTorenstraat 179679 BNScheemda
BuurtzorgDoctor J.H. Hommesplein 259671 CZWinschoten
Keurslagerij HuizingFeiko Clockstraat 1109665 BGOude Pekela
OosterlengteZeefbaan 29672 BNWinschoten
Oosterlengte MaaltijdserviceIndustrie-West 59665 PXOude Pekela
EetwinkelHoofdweg 1599681ADMidwolda
Het Oude AmbachtVissersdijk 279671 EGWinschoten
Database met lokaal georiënteerde aanbieders van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Oldambt bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In het gedeelte hieronder behandelen we diverse opties .

 • Kantoren bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook verzorgingslocaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak hebben ze een overeenkomst met populaire bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Oldambt. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kinderen kunnen zodoende een gezonde en voedzame maaltijd opeten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oldambt specifiek aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket vind je informatie over de ingrediënten en voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst hebben we de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Onder andere Rundvlees met satésaus, Tjaptjoy en witte rijst of Groenteburger,bietjes,gebakkenaardappelen.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je plaatst het gerecht ongeveer 35 minuten op 120 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Oldambt (opgewarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Oldambt?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren lopen flink uiteen. Elke leverancier heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €6,50. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,40) en desserts (vanaf €1,35).

Welk type leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oldambt. Dit zijn vaak grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ten derde kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Oldambt?
Via de uitleg op www.gemeente-oldambt.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • t Waar
 • Nieuw Scheemda
 • Nieuwolda
 • Drieborg
 • Oudezijl
 • Bad Nieuweschans
 • Winschoten
 • Heiligerlee
 • Westerlee
 • Scheemda
 • Midwolda
 • Oostwold
 • Finsterwolde
 • Blauwestad
 • Beerta
 • Nieuw Beerta