Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oldenzaal

Oriënteert u zich op verse maaltijden aan huis voor ouderen in Oldenzaal? Via deze website verstrekken we een uitgebreide beschrijving. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor wie het geschikt is. Tevens behandelen we ook de actuele maaltijdopties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Onderzoek dan eerst de veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteOldenzaal
PlaatsOldenzaal
Postcode7571
Website gemeentewww.oldenzaal.nl
maaltijden-aan-huis-oldenzaal

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Oldenzaal?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je hoeft niet zelf te koken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Denk dan aan gerechten als: Procureurlapje, wortelen, gekookte aardappelen en/of Hutspot, hachee. Hierna vind je voorbeelden van doelgroepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Senioren / bejaarden: 70-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De menu’s bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën zijn er wel oplossing te vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, en vetarm, vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Alleenstaanden: School, werken, hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Oldenzaal

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oldenzaal dan zijn er in feite drie alternatieven: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De maaltijden verschillen als het gaat om aanbod, tarieven, herkomst producten en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaal per box van 6 gerechten op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Een uitkomst wanneer u geen keuken heeft en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-oldenzaal

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

Hierna vind je een overzicht met populaire keukens voor tafeltje dekje in Oldenzaal. Per leverancier tref je specificaties zoals assortiment en vanafprijs. Klik op de knop van een maaltijdservice om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bezorgservices van bezorgmaaltijden

Hierna verstrekken we een overzicht met regionale bedrijven. Denk dan aan welzijnsorganisaties, supermarkten, stichtingen, zorginstellingen, slagerijen. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Haaksbergen, Hengelo en Rijssen-Holten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Aan Tafel MaaltijdwinkelKloosterstraat 37571 AHOldenzaal
ZonnestraalJohanna van Burenlaan 47576 AVOldenzaal
BuurtzorgIrenestraat 87587 AKDe Lutte
Slagerij KosseGlindestraat 547572 ZHOldenzaal
Impuls OldenzaalMarktstraat 10-127571 EDOldenzaal
Keurslager PotsChristiaan Langefeldstraat 427558 CTHengelo
Oldenzaal CateringLyceumstraat 757572 CNOldenzaal
Ingrid’s KeukenVleermuisstraat 597559 BVHengelo
Keurslager KosseBurgemeester Wallerstraat 1417574 AMOldenzaal
Carint ReggelandIepstraat 577572 BVOldenzaal
Tabel met lokale bedrijven van opwarmmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Oldenzaal bezorgen

Bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er klanten over de vloer komen. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter zijn daarvoor afspraken gemaakt met professionele bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Oldenzaal. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Ook thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen dan een verse en gezonde maaltijd gebruiken (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Profiteer van het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht snel op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oldenzaal normaliter aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, zoutbeperkt, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, verse seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Vegetarische lasagna, spinazie en Schnitzel, sperziebonen, gebakken aardappelen.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer 20 minuten op 100 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Oldenzaal (al voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Oldenzaal?
De prijzen van de verschillende maaltijden kunnen enorm verschillen. Elke bezorgdienst heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,60. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €6,35. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je meer luxe? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,30) en dessert (vanaf €1,30).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oldenzaal. Voorbeelden zijn grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tenslotte onderscheiden we nog zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Oldenzaal?
Via de uitleg op www.oldenzaal.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Verder heb je soms ook recht op zorg die gebaseerd zijn op de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst uw vermogen en inkomen.