Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Olst-Wijhe

Interesse in verse maaltijden aan huis voor ouderen in Olst-Wijhe? Op deze pagina bieden we een uitgebreide beschrijving. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Verder gaan we verder in op de aanwezige gerechten opties. Snel bestellen? Je kunt hier ook voorzieningen vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De smaak is echt prima en je warmt ze eenvoudig en snel op. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Wil je nog meer weten? Onderzoek dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
PlaatsOlst-Wijhe
Postcode8131
Website gemeentewww.olst-wijhe.nl
maaltijden-aan-huis-olst-wijhe

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk actuele aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Olst-Wijhe?

Ben jij geen goede kok? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een gezonde kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. U kunt bijv. denkena aan: Kaaskroketjes of Tagliatelle, zalm, groene aspergepunten. In onderstaand blok lees je informatie over enkele voorbeelden van groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: 75-plussers krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om het geheugen op peil te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. Typische voorbeelden zijn zoutarm, gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, en diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Op deze manier blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Families met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen hebben een grote impact op onze agenda. Boodschappen doen en koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: Werk, school, hobby’s en vrienden: we hebben het erg druk. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is nog gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Olst-Wijhe

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Olst-Wijhe dan bestaan er 3 opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk soort gerecht kent zijn eigen karakter en voordelen. Zo verschillen de op het gebied van: de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, kosten, versheid en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Dikwijls wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst indien u niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-olst-wijhe

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een verzameling bekende organisaties voor tafeltje dekje in Olst-Wijhe. Per instantie bekijk je specificaties zoals het huidige assortiment en de prijzen. Druk op de button van een aanbieder om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instellingen voor bezorgmaaltijden

In het schema hieronder check je een verzameling lokaal georiënteerde organisaties. Onder andere stichtingen, cateraars, slagerijen, zorginstellingen, supermarkten. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Elburg, Raalte en Zwartewaterland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Salland cateringSpoorstraat 18131 SJWijhe
BuurtzorgWillem Tellstraat 178162 ETEpe
SPAR TessemakerDorpsstraat 88167 NLOene
Keurslager HorstBrinklaan 78161 CWEpe
ZGR Grand caféMeester Gorisstraat 38151 AGLemelerveld
ZGR StevenskampStevenskamp 18111 ARHeeten
Catering By ErwinMölnhoek 28152 CZLemelerveld
Eetkamer ‘Hier is ut’Schamhartstraat 58121 CMOlst
QualicateraarHammerstraat 10 F8161 PHEpe
Catering de HaanHandelsweg 11-A8152 BNLemelerveld
Overzicht met lokaal georiënteerde aanbieders van kant-en-klaar maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Olst-Wijhe bezorgen

Bedrijven en kantoren maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter is dit contractueel geregeld met bekende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Olst-Wijhe. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je advies inwinnen over de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen zo een lekkere en gezonde maaltijd eten als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Olst-Wijhe de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, slechts beperkt zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Als eerste heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt genieten van 100% Hollandse kost, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. Onder andere Kabeljauw in kruidensaus en Couscous, kip, mergueze worst.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 30 minuten op 120 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan zet je gewoon de magnetron aan. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 12 minuten op 600 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Olst-Wijhe (al voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Olst-Wijhe?
De kosten van de maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,50. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (vanaf €5,50. Voor een tafeltje dekje maaltijd ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,25) en toetje (vanaf €1,15).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Olst-Wijhe. Dat zijn bijvoorbeeld cateraars en/of gespecialiseerde keuken die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ook zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Olst-Wijhe?
Via www.olst-wijhe.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Tevens zijn er mogelijkheden via de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Marle
 • Welsum
 • Wijhe
 • Wesepe
 • Olst