Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Ommen

Op zoek naar leveranciers van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Ommen? Via deze website lees je een uitgebreide beschrijving. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Tevens gaan we dieper in op de diverse type maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Onderzoek dan eerst de vragensectie (FAQ). Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioOverijssel
GemeenteOmmen
PlaatsOmmen
Postcode7731
Website gemeentewww.ommen.nl
maaltijden-aan-huis-ommen

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk interessante aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Ommen?

Vind jij koken niet leuk? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Kies bijvoorbeeld voor: Alaska-koolvis en/of Babi ketjap met mihoen goreng. Hieronder beschrijven we heel uiteenlopende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze gerechten zitten vol groenten, bevatten weinig toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor senioren is een dagelijkse gezonde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen te beschermen. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerk oplossingen geboden. Typische voorbeelden zijn eiwitrijk, zoutarm, gemalen, glutenvrij, en koolhydraatarm, diabetes, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die service hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Een baan, sport en studie hebben een grote impact op onze agenda. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Starters: School, werken, hobbies en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Ommen

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ommen dan heb je eigenlijk 3 keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen hebben te maken met assortiment, prijs, herkomst producten en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Meestal 2 of 3 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-ommen

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

Hierna bieden we een verzameling landelijke aanbieders van tafeltje dekje in Ommen. Per bezorgservice check je details als aanbod en budget. Kies een instantie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bezorgservices van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een weergave van lokale aanbieders. Onder andere stichtingen, supermarkten, cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Tubbergen, Dalfsen en Borne.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Saxenburgh – OldenhaghenHessel Mulertstraat 227731 CLOmmen
BuurtzorgEuropaweg 1057761 ABSchoonebeek
BuurtzorgEuropaweg 143a7766 AENieuw-Schoonebeek
Maaltijdspecialist Auke en Gerda KielData 24-267741 MGCoevorden
Resto OCOBrugstraat 167731 CTOmmen
Rosengaerde – De Blaue BogenPastoriestraat 17721 CTDalfsen
Keurslager VeltmaatVarsenerstraat 3A7731 DCOmmen
Hof van DalfsenHaersolteweg 37722 SEDalfsen
Maaltijdservice.nuMarshovenlaan 27742 TVCoevorden
BuurtzorgMarkt 32 A7731 DBOmmen
Opsomming met plaatselijke aanbieders van kant-en-klaar maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Ommen bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Verderop behandelen we diverse opties .

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorginstellingen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In veel gevallen maken zij hiervoor afspraken met populaire organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Ommen. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ervaar het gemak: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Ommen specifiek aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Ten derde heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Onder andere Tagliatelle, kip, paddestoelen en Gehakt in kappertjessaus.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Optie 1 is ongeveer een half uur op 100 – 120 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 4 tot 8 minuten op 550 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Ommen (opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Ommen?
De prijzen van de gerechten lopen flink uiteen. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn weerslag op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,60. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (vanaf €6,35. Voor een tafeltje dekje maaltijd ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,60) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. In aanvulling daarop heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Ommen. Onder andere speciaal ingerichte keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Als laatste is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Ommen?
Via de info op www.ommen.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens zijn er mogelijkheden die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Lemele
 • Giethmen
 • Dalmsholte
 • Vinkenbuurt
 • Witharen
 • Stegeren
 • Beerze
 • Arriën
 • Vilsteren
 • Beerzerveld