Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oost Gelre

Zoekt u aanbieders van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Oost Gelre? Aan de hand van deze site check je relevante info. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Evenzeer gaan we dieper in op de beschikbare maaltijd-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdservices vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het geheel smaakt er lekker er er zijn tientallen verschillende gerechten. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen de veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGelderland
GemeenteOost Gelre
PlaatsOost Gelre
Postcode7131
Website gemeentewww.oostgelre.nl
maaltijden-aan-huis-oost-gelre

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk interessante aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Oost Gelre?

Houd je niet van koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. U kunt denken aan maaltijden als: Kip in kerriesaus, doperwten, rijst & Champignonsoep. Hierna vind je heel uiteenlopende groepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Ouderen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Aan de hand van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze etenswaren zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan zoutarm, glutenvrij, gemalen, eiwitrijk, en vegetarisch, koolhydraatarm, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. Even tussendoor koken schiet er dan wel eens bij in. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Studenten: Studie, de fitness en feestjes met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Oost Gelre

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oost Gelre dan heb je feitelijk 3 opties om uit te kiezen: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, budget, smaak en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Vaak 1 of 2 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. De oplossing als u geen beschikking heeft over een keuken of als er lichamelijke beperkingen zijn. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-oost-gelre

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder verstrekken we een weergave van landelijke organisaties voor tafeltje dekje in Oost Gelre. Per bedrijf bieden we informatie als aantal maaltijden en het tarief. Klik op de button van een bezorgservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden

Hieronder tref je een verzameling lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen. Voorbeelden zijn cateraars, slagerijen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, stichtingen. Op dit platform vind je ook aanbieders in Oude IJsselstreek, Aalten en Doetinchem.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Hulpdienst Helpende Hand en Tafeltje DekjeRapenburgsestraat 337131 CWLichtenvoorde
Keurslagerij BoendersBrink 57151 CREibergen
Livio – De MeergaardenWillem Sluyterstraat 67151 DWEibergen
Marga KlompeZiekenhuisstraat 147141 ANGroenlo
Keurslager SchuurmanRapenburgsestraat 367131 CZLichtenvoorde
Marga KlompeAmbthuiswal 17126 BCBredevoort
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 317136 LEZieuwent
SPAR MaaltijdserviceMisterstraat 57126 CABredevoort
BuurtzorgGrotestraat 307151 BGEibergen
Het ZwaantjeZieuwentseweg 17131 LALichtenvoorde
Schema met lokaal georiënteerde leveranciers van kant-en-klaar maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Oost Gelre bezorgen

Kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook veel zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Vaak hebben ze een overeenkomst met bekende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Oost Gelre. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Diverse thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je advies inwinnen over het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een gezonde en voedzame maaltijd opeten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oost Gelre de basis aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Als eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend bevat je bord dan nog iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. Onder andere Twentse gehaktbal, bloemkool, gekookte aard. of Spaghetti, tonijn, kappertjes.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Optie 1 is ongeveer 20 minuten op 100 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Oost Gelre (verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Oost Gelre?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel divers. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,50. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (om en nabij de €6,00. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,45) en toetje (vanaf €1,45).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Allereerst heb je supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oost Gelre. Onder andere professionele keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Daarnaast zijn er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Oost Gelre?
Aan de hand van www.oostgelre.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. In aanvulling hierop heb je soms ook recht op zorg via de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Mariënvelde
 • Groenlo
 • Lievelde
 • Zieuwent
 • Harreveld
 • Vragender
 • Lichtenvoorde