Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oosterhout

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Oosterhout? Middels onze site bekijk je aanvullende details. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook behandelen we ook de actuele type maaltijden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan bedrijven vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het geheel smaakt er lekker en het assortiment is gigantische groot. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
PlaatsOosterhout
Postcode4902
Website gemeentewww.oosterhout.nl
maaltijden-aan-huis-oosterhout

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Oosterhout?

Houd je niet van koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een verse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Witlofschotel, ham, kaassaus, aardappelpuree & Stamppot Zuurkool met appel. In onderstaande tekst benoemen we voorbeelden van doelgroepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Ouderen: Senioren krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten zijn erg voedzaam, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, en koolhydraatarm, diabetes, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Oosterhout

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oosterhout dan bestaan er drie varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in aanbod, budget, bewaaradviezen en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaal per box van 6 gerechten aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal in situatie waarbij het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-oosterhout

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel vind je een overzicht met landelijke bedrijven voor tafeltje dekje in Oosterhout. Per aanbieder bekijk je details als het soort gerechten dat ze aanbieden en de prijzen. Klik op een aanbieder om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige leveranciers van bezorgmaaltijden

In de tabel hierna tref je een weergave van kleinschalige bezorgservices. Onder andere stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook organisaties in Alphen-Chaam, Zundert en Moerdijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Stichting Social CateringAbdis van Thornstraat 544901 ZBOosterhout
De WijngaerdCyclaamstraat 2a4921 JCMade
Stichting Welzijn & Ondersteuning GeertruidenbergVenestraat 184931 BPGeertruidenberg
Vermeulen CateringHeistraat 254909 BDOosteind
ThebeWarandelaan 64904 PCOosterhout
Hendrikx keurslagerMolenstraat 1904881 GHZundert
Slagerij van GilsArkendonk 644907 XPOosterhout
De KnollentuinSt. Bavostraat 254891 CGRijsbergen
Keurslager de WijsAdelstraat 144921 BRMade
Margot bij de HandAbraham Bloemaerthoek 194907 RDOosterhout
Weergave met lokaal georiënteerde instellingen van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Oosterhout bezorgen

Kantoren en bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Bijgaand vind je een aantal voorbeelden .

 • Organisaties maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. Als werkgever wil je dan graag attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (woonlocaties en dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Oosterhout. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het toedienen van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen dan een verse en gezonde maaltijd krijgen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oosterhout in de regel aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, zoutbeperkt, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je een overzicht met de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt typische Hollandse recepten, verse gerechten met seizoensproducten en recepten van over de hele wereld. Denk aan Kippenpoot tomatensaus, wokgroente, rösti en Rundergehakt, witlof, aardappelpuree.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Optie 1 is ongeveer 30 – 40 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Vaak warm je het op in ongeveer 5 – 12 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Oosterhout (al voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Oosterhout?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,70. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (rond de €5,50. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,30) en desserts (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oosterhout. Dit zijn vaak professionele keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Als laatste onderscheiden we nog zorggroepen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Oosterhout?
Via de info op www.oosterhout.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarbij heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Den Hout
 • Oosteind
 • Dorst