Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Ooststellingwerf

Interesse in verse maaltijden aan huis voor ouderen in Ooststellingwerf? Via onze site bieden we meer informatie. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Tevens leggen we alles uit over de beschikbare maaltijd-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar voorzieningen vergelijken. Daarbij kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Ze smaken ontzettend goed en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
PlaatsOoststellingwerf
Postcode8431
Website gemeentewww.ooststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-ooststellingwerf

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk interessante aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Ooststellingwerf?

Ben jij geen goede kok? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een lekkere kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Aardappelpannenkoeken en Omelet in champignonsaus. In de box hieronder check je voorbeelden van doelgroepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: 75-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Met behulp van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze gerechten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor senioren zijn voedzame gerechten van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de hersenen te beschermen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, zoutarm, eiwitrijk, gemalen, en diabetes, natriumarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Studie, werk en hobby’s moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Boodschappen doen en koken is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Starters: School, werken, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Ooststellingwerf

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ooststellingwerf dan bestaan er 3 keuzes: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type gerecht heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Let goed op de verschillen in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, smaak en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Gewoonlijk 1 of 2 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal in situatie waarbij u niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-ooststellingwerf

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder tref je een lijst met grote leveranciers van tafeltje dekje in Ooststellingwerf. Per leverancier bekijk je specificaties zoals assortiment en vanafprijs. Druk op de button van een instelling voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgservices van senioren maaltijden

In het schema hierna tref je een overzicht met gemeentelijke leveranciers. Dat zijn bijv. slagerijen, supermarkten, zorginstellingen, stichtingen, cateraars. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Urk, Weststellingwerf en Kampen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
Meriant Restaurant Anna SchotanusMarktweg 1048444 ACHeerenveen
Meriant Restaurant Herema StateHeremaweg 48444 ANHeerenveen
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Walvis maaltijdserviceServiceflat Oranjewoud 18443 ELHeerenveen
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
Tabel met kleinschalige instellingen van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Ooststellingwerf bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand behandelen we diverse opties .

 • Bedrijven en kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als onderneming wil je natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentra (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel maken zij hiervoor afspraken met grote organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Ooststellingwerf. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden vaak verse maaltijden als extra service. Kinderen kunnen daardoor een smakelijke en gezonde maaltijd opeten rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Ooststellingwerf normaliter aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. O.a. Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng en Alaska-koolvis in mosterdsaus.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit kan in ongeveer een half uur op 110 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Ooststellingwerf (warm).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Ooststellingwerf?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,65. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €6,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,55) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Ooststellingwerf. Voorbeelden zijn speciaal ingerichte keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Ooststellingwerf?
Op de website www.ooststellingwerf.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Appelscha
 • Donkerbroek
 • Waskemeer
 • Haulerwijk
 • Haule
 • Oosterwolde
 • Fochteloo
 • Ravenswoud
 • Langedijke
 • Elsloo
 • Makkinga
 • Nijeberkoop
 • Oldeberkoop