Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oostzaan

Op zoek naar leveranciers van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Oostzaan? Op deze pagina bekijk je alle belangrijke aspecten. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook vertellen we meer over de verschillende type gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan instellingen vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Wil je nog meer weten? Scroll dan eerst naar beneden naar de meestgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteOostzaan
PlaatsOostzaan
Postcode1511
Website gemeentewww.oostzaan.nl
maaltijden-aan-huis-oostzaan

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Oostzaan?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Denk dan aan gerechten als: Macaroni, groenten-tomatensaus of Gepaneerde Alaska-koolvis. In onderstaande tekst bekijk je diverse groepen mensen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Ouderen die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze kant-en-klaar producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan leefstijlen als zoutarm, glutenvrij, gemalen, lactosevrij, en vetarm, koolhydraatarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Daardoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Families: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten gecombineerd worden. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Alleenstaanden: Studie, hobby’s en afspraken met vrienden: we hebben het erg druk. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is vaak geen optie. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Oostzaan

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oostzaan dan zijn er in feite drie alternatieven: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke vorm kent zijn eigen karakter en voordelen. Hieronder lees je meer over aanbod, financiën, smaak en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Na bezorging zet je het in de vriezer. Vaak per 6 of 12 stuks bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeker praktisch indien u geen beschikking heeft over een keuken en wanneer opwarmen ook niet gaat. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-oostzaan

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna verstrekken we een overzicht met grote bezorgers van tafeltje dekje in Oostzaan. Per instantie bieden we details als het actuele aanbod en vanafprijs. Tik op de button van een bezorgservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bedrijven van thuismaaltijden

In de tabel hierna check je een database met regionale leveranciers. Bijvoorbeeld stichtingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, slagerijen, cateraars. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Aalsmeer, Beemster en Gooise Meren.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Stichting Hulpdienst OostzaanDromerstraat 521511 CPOostzaan
Wilgaerden – De SeniorWesterstraat 1751601 AGEnkhuizen
Herfstzon – WilgaerdenRomeinstraat 411601 AZEnkhuizen
SPAR LinnenbankGuisweg 21544 AJZaandijk
Restaurant van Evean in de LishofLisweg 2551511 XNOostzaan
Zorgcirkel – SaendenNova Zembla 21506 VDZaandam
Zorgcirkel – TorenerfPrins van Oranjestraat 11531 GAWormer
Keurslager GrootLangeweide 991507 NCZaandam
Slagerij GrootKaaikhof 251567 JPAssendelft
Keurslagerij TrompKrommenieërweg 241521 HKWormerveer
Opsomming met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Oostzaan bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna behandelen we diverse opties .

 • Kantoren of bedrijfspanden laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook veel zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met professionele aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Oostzaan. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Diverse thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je tips en info aanvragen voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een lekkere en voedzame maaltijd krijgen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ontdek de mogelijkheden: voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oostzaan in de regel aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en voldoende eiwitten. Op de omdoos vind je een overzicht met de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Als eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Ten derde heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Er is keuze uit 100% Hollandse kost, seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Kip tikka masala, witte rijst, doperwten of Gebakken krieltjes.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer 20 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 5 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Oostzaan (verwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Oostzaan?
De prijzen van de gerechten lopen flink uiteen. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft effect op de kosten. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,50. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €6,55. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,25) en dessert (vanaf €1,35).

Welk type leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oostzaan. Dit zijn vaak cateraars en/of gespecialiseerde keuken waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Oostzaan?
Door middel van www.oostzaan.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.