Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Opmeer

Zoekt u aanbieders van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Opmeer? Hieronder vind je alle belangrijke aspecten. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor wie het geschikt is. Tevens gaan we dieper in op de aanwezige gerecht-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdservices vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Scroll dan eerst naar beneden naar de meestgestelde vragen. Liever direct bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Holland
GemeenteOpmeer
PlaatsOpmeer
Postcode1716
Website gemeentewww.opmeer.nl
maaltijden-aan-huis-opmeer

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Opmeer?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een gezonde kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Stamppot koolraap met appel en/of Shoarma met zuurkool. In de box hieronder check je enkele voorbeelden van groepen mensen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Ouderen die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze producten zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen en ook om mentaal gezond te blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Typische voorbeelden zijn zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, eiwitrijk, en koolhydraatarm, diabetes, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Studie, werk en hobby’s hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden lukt dan niet altijd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Studenten: Studie, de sportschool en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Opmeer

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Opmeer dan heb je feitelijk 3 varianten: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Let goed op de verschillen in aanbod, financiën, houdbaarheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaliter per 6 of 12 stuks aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal in situatie waarbij u geen keuken heeft en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-opmeer

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder tref je een overzicht met bekende organisaties voor tafeltje dekje in Opmeer. Per leverancier vind je specificaties zoals het actuele aanbod en een prijsindicatie. Tik op de knop van een instantie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale leveranciers van opwarmmaaltijden

In het schema hieronder check je een verzameling regionale leveranciers. Dat kunnen o.a. zijn: welzijnsorganisaties, supermarkten, slagerijen, cateraars, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook organisaties in Hoorn, Heerhugowaard en Koggenland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Wilgaerden – ZandhoveSpanbroekerweg 1681715 GVSpanbroek
Stichting Wonen Plus WelzijnDorpsstraat 6101723 HJNoord-Scharwoude
Keurslager van ZoonenTrambaan 711733 AXNieuwe Niedorp
Wonen Plus WelzijnPlatte Ven 1031723 APNoord-Scharwoude
SPAR MaaltijdserviceBurg. Hoogenboomlaan 331718 BHHoogwoud
Wilgaerden – De HorstenburghDorpsstraat 1041713 HLObdam
BuitenzorgDokter Wilminkstraat 1431722 XRZuid-Scharwoude
Keurslager van EgmondHerenweg 361715 EHSpanbroek
Keurslager KlaverDorpsstraat 5501723 HHNoord-Scharwoude
Catering LangedijkReiger 491722 DSZuid-Scharwoude
Opsomming met plaatselijke instellingen van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Opmeer bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In veel gevallen hebben ze een overeenkomst met populaire aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Opmeer. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • De grotere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je informeren naar het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) nemen steeds vaker verse maaltijden af. Kinderen kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Opmeer aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, zoutbeperkt, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Jachtschotel, rode kool, aardappelpuree of Rookworst met rijk gevulde erwtensoep.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je warmt dit op in ongeveer een half uur op 125 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het ook in de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Opmeer (warm).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Opmeer?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn weerslag op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,60. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (om en nabij de €6,35. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,30) en/of een toetje na (vanaf €1,15).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms wordt er ook bezorgd. In aanvulling daarop kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Opmeer. Onder andere professionele keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Als laatste bestaan er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Opmeer?
Via de info op www.opmeer.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Tevens zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Aartswoud
 • Hoogwoud
 • Spanbroek
 • De Weere