Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oss

Zoekt u specifiek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Oss? Op maaltijdaanhuis.com check je aanvullende details. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Evenzeer behandelen we ook de beschikbare type gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De smaak is echt prima en er is heel veel variatie in het aanbod. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Kom je er nog niet helemaal uit? Surf dan eerst verder naar de veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGroningen
GemeenteOss
PlaatsOss
Postcode5341
Website gemeentewww.oss.nl
maaltijden-aan-huis-oss

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Oss?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smaakvolle kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Denk dan aan gerechten als: Stamppot Zuurkool met appel of Spekpannenkoek. In het gedeelte hierna lees je informatie over diverse groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze producten zijn tegenwoordig erg gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om het geheugen op peil te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan glutenvrij, zoutarm, gemalen, eiwitrijk, en diabetes, natriumarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Daardoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Een baan, sport en studie vragen veel van onze tijd. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan soms even teveel gevraagd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Studenten: Studeren, de sportschool en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere avond voor jezelf koken lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Oss

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oss dan bestaan er drie varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft weer zijn eigen kenmerken. Hieronder lees je meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, versheid en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaliter wekelijks of om de week op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. De oplossing op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-oss

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hierna bekijk je een weergave van landelijke organisaties voor tafeltje dekje in Oss. Per bedrijf vind je specificaties zoals het actuele aanbod en vanafprijs. Selecteer een bezorgservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van thuismaaltijden

In het schema hieronder bekijk je een weergave van regionale maaltijdservices. Onder andere welzijnsorganisaties, stichtingen, supermarkten, cateraars, slagerijen. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Sint-Michielsgestel, Zaltbommel en Heusden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Carciofi CateringDe Geerden 245334 LEVelddriel
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
Keurslager PetersSterrebos 35344 ALOss
BuurtzorgIndustrieweg 12 A5324 JXAmmerzoden
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
KBO MaasdrielBernhardstraat 25331 TAKerkdriel
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
BuurtzorgJohn Fitzgerald Kennedybaan 985345 HSOss
Database met regionale maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Oss bezorgen

Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In het gedeelte hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentra (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal maken zij hiervoor afspraken met populaire bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Oss. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd opeten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ervaar het gemak: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oss specifiek aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Om te beginnen zijn er de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Ten derde heb je vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, gerechten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. O.a. Runderlapje, snijbonen, gekookte aardappelen of Stukjes rundvlees in jus.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 35 minuten op 120 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 4 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Oss (reeds verwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Oss?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke service heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,50. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €6,10. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,25) en/of een toetje na (vanaf €0,95).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oss. Dat zijn bijvoorbeeld cateringbedrijven en grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Als laatste hebben we nog de zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Oss?
Op de website www.oss.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Tevens heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Maren-Kessel
 • Lith
 • Lithoijen
 • Teeffelen
 • Oijen
 • Haren
 • Herpen
 • Huisseling
 • Ravenstein
 • Macharen
 • Megen
 • Keent
 • Overlangel
 • Neerloon
 • Neerlangel
 • Demen
 • Dieden
 • Deursen-Dennenburg
 • Berghem