Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oude IJsselstreek

Zoekt u aanbieders van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Oude IJsselstreek? Aan de hand van deze site verstrekken we tips en adviezen. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Tevens gaan we dieper in op de diverse type maaltijden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan leveranciers vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar de meestgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsOude IJsselstreek
Postcode7081
Website gemeentewww.oude-ijsselstreek.nl
maaltijden-aan-huis-oude-ijsselstreek

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Oude IJsselstreek?

Ben jij geen goede kok? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een lekkere kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Stamppot andijvie met Twentse gehaktbal of Kipnuggets, kerriesaus, gebakken aardappelen. Hierna beschrijven we enkele voorbeelden van groepen mensen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Aan de hand van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De gerechten bevatten belangrijk voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor bejaarden is gezond eten een uitkomst. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of juist om op gewicht te komen en blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, en vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Door gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Een drukke baan, muziek en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er gaan lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Oude IJsselstreek

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oude IJsselstreek dan heb je drie keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft zo zijn voors en tegens. Hieronder lees je meer over aanbod, tarieven, houdbaarheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. Meestal wekelijks of om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Een uitkomst in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-oude-ijsselstreek

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hierna doorzoek je eenvoudig een opsomming van populaire aanbieders van tafeltje dekje in Oude IJsselstreek. Per instantie bekijk je informatie als het huidige assortiment en de tarieven. Tik op de button van een instantie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdservices van opwarmmaaltijden

In het schema hierna vind je een lijst met kleinschalige instellingen. Denk dan aan supermarkten, stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, slagerijen. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Rheden, Montferland en Brummen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDominee van Dorpstraat 17081 BDGendringen
HarmkooktLaan van Hilbelink 6-27101 WGWinterswijk
Marga KlompeGradus Kobusstraat 187103 VXWinterswijk
Marga KlompeVredenseweg 81E7101 LMWinterswijk
Eten bij RicoMarkt 1A7091 CJDinxperlo
Petra’s FoodzzRabelingstraat 17064 KGSilvolde
BuurtzorgVredenseweg 797101 LLWinterswijk
TastefulJ.F. Kennedyplein 1A7071 BTUlft
Keurslager DaalsWillinkstraat 47101 NEWinterswijk
BuurtzorgMaurits Prinsstraat 67091 CVDinxperlo
Tabel met lokale organisaties van thuismaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Oude IJsselstreek bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. Als onderneming wil je natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Vaak zijn daarvoor afspraken gemaakt met populaire bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Oude IJsselstreek. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd nuttigen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de mogelijkheden: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oude IJsselstreek normaliter aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de sticker op de doos staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 aspecten. Om te beginnen is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Onder andere Heldere kippensoep & Kabeljauw, dillesaus, sperziebonen, krieltjes.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 35 minuten op 110 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 5 tot 10 minuten op 550 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Oude IJsselstreek (al opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Oude IJsselstreek?
De tarieven van maaltijden aan huis liggen ver uit elkaar. Elke leverancier werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,55. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (gemiddeld €6,45. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,45) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,25).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Allereerst heb je supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Daarnaast heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oude IJsselstreek. We hebben het dan over speciaal ingerichte keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Als laatste onderscheiden we nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Oude IJsselstreek?
Aan de hand van www.oude-ijsselstreek.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Verder zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Voorst
 • Breedenbroek
 • Gendringen
 • Megchelen
 • Netterden
 • Varsselder
 • Etten
 • Ulft
 • Sinderen
 • Silvolde
 • Terborg
 • Heelweg
 • Westendorp
 • Varsseveld