Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Ouder-Amstel

Zoekt u aanbieders van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Ouder-Amstel? Middels onze site tref je alles wat je moet weten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging werkt, en wie er gebruik van kan maken. Evenzeer behandelen we ook de beschikbare soorten gerechten. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het geheel smaakt er lekker en het staat binnen mum van tijd op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Onderzoek dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
PlaatsOuder-Amstel
Postcode1191
Website gemeentewww.ouder-amstel.nl
maaltijden-aan-huis-ouder-amstel

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Ouder-Amstel?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een dagelijkse kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Kies bijvoorbeeld voor: Hongaarse goulash, rijst, doperwten en Raapstelen stamppot. In onderstaande tekst beschrijven we allerlei soorten groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Senioren kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden zitten vol groenten, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren is gezond eten onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Typische voorbeelden zijn eiwitrijk, gemalen, zoutarm, glutenvrij, en natriumarm, vegetarisch, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die service behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel gemak.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Studie, werk en hobby’s moeten gecombineerd worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Een drukke baan, hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is vaak nog erg gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Ouder-Amstel

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ouder-Amstel dan bestaan er 3 opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Hieronder lees je meer over aantal maaltijden, budget, versheid en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Meestal om de week op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Erg handig op het moment dat u niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-ouder-amstel

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna bekijk je een lijst met bekende aanbieders van tafeltje dekje in Ouder-Amstel. Per organisatie check je details als het huidige assortiment en een prijsindicatie. Druk op de button van een aanbieder om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale leveranciers van opwarmmaaltijden

In onderstaand schema check je een lijst met plaatselijke instanties. Dat kunnen o.a. zijn: stichtingen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, cateraars, supermarkten. Op dit portaal vind je ook aanbieders in Edam-Volendam, Amstelveen en Diemen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager StronkhorstDorpsstraat 361191 BKOuderkerk aan de Amstel
Versgrossier Van OosteromSoestdijkerstraatweg 541213 XDHilversum
Hilverzorg – De EgelantierEgelantierstraat 1941214 EHHilversum
Versa WelzijnLarenseweg 301200 BLHilversum
Seniorenrestaurant OuderkerkDiederick van Haarlemstraat 31191 BPOuderkerk aan de Amstel
Slagerij BobeldijkWestwijkplein 861187 LVAmstelveen
Seniorenrestaurant Buurtschap De WaverWaver 101191 KEOuderkerk aan de Amstel
Keurslager VerhoefBrink 681188 NDAmstelveen
Flavur CateringLaapersveld 751213 VBHilversum
Zonnehuis TheresiaTheresiastraat 3121191 JTOuderkerk aan de Amstel
Weergave met lokaal georiënteerde maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Ouder-Amstel bezorgen

Zakelijke instellingen hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In dit soort situaties wil je graag je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel werken ze samen met professionele aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Ouder-Amstel. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen dan een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd opeten alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht in een handomdraai klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Ouder-Amstel aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Onder andere Poffertjes met poedersuiker & Kaaskroketjes.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa 20 minuten op 120 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 tot 12 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Ouder-Amstel (al opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Ouder-Amstel?
De prijzen van de gerechten lopen flink uiteen. Elke bezorgservice heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd zie je terug in de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,70. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (vanaf €6,50. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,30) en desserts (vanaf €1,40).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Ouder-Amstel. We hebben het dan over cateraars en/of gespecialiseerde keuken die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tevens kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Ouder-Amstel?
Aan de hand van www.ouder-amstel.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Amsterdam-Duivendrecht
 • Duivendrecht
 • Ouderkerk aan de Amstel