Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oudewater

Zoekt u aanbieders van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Oudewater? Hieronder lees je relevante info. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Eveneens behandelen we ook de verschillende soorten gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar instellingen vergelijken. Tenslotte kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Het eten is erg smaakvol en er is heel veel variatie in het aanbod. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioUtrecht
GemeenteOudewater
PlaatsOudewater
Postcode3421
Website gemeentewww.oudewater.nl
maaltijden-aan-huis-oudewater

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Oudewater?

Vind jij koken niet leuk? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n verse kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Selecteer bijvoorbeeld: Groenteburger, prei, aardappelen of Javaanse kip, rijst met doperwten, gr. kruiden. In de box hieronder bekijk je voorbeelden van doelgroepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen in Nederland laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De gerechten zijn super gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor de oudere doelgroep zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of juist om op gewicht te komen en blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, en koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Een baan, sport en studie hebben een grote impact op onze agenda. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan niet altijd even prettig. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Starters: Studie, de sportschool en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken is vaak geen optie. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Oudewater

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oudewater dan heb je drie opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in de breedte van het assortiment, financiën, bewaaradviezen en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. In de regel per 6 of 12 stuks bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal in situatie waarbij het koken niet meer gaat en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-oudewater

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna verstrekken we een overzicht met professionele organisaties voor tafeltje dekje in Oudewater. Per bedrijf bekijk je details als het actuele aanbod en de tarieven. Druk op de knop van een organisatie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bedrijven van senioren maaltijden

In de tabel hierna bekijk je een opsomming van plaatselijke leveranciers. Voorbeelden zijn cateraars, slagerijen, welzijnsorganisaties, supermarkten, stichtingen. Elders op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in IJsselstein, Montfoort en Hardinxveld-Giessendam.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij UlteeLeeuweringerstraat 343421 ACOudewater
ZorgSpectrum locatie VreeswijkLekboulevard 103434 GLNieuwegein
BuurtzorgParelduiker 133435 EPNieuwegein
Petra’s maaltijdserviceLeisteenoever 13433 DDNieuwegein
Aanschuifdiner De WulverhorstPrins Bernhardstraat 23421 JDOudewater
Stichting WelzijnsondersteuningKasteelplein 53417 JGMontfoort
Vitras – Santé PartnersZoutkamperschans 3-63432 TZNieuwegein
Rijnhoven – AntoniushofAntoniushof 13417 JLMontfoort
Keurslager de GraafHoogzandveld 123434 EENieuwegein
ZorgSpectrum locatie De Geinsche HofVuurscheschans 753432 TXNieuwegein
Database met kleinschalige bedrijven van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Oudewater bezorgen

Bedrijven en organiisaties hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Verderop vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Vaak werken ze samen met populaire aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Oudewater. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je informeren naar het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd nuttigen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oudewater specifiek aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je een overzicht met de exacte voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 onderdelen. Ten eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire inspiratie. O.a. Verse rauwkostsalade en Rundvlees in tijmsaus.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa 25 minuten op 125 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 12 minuten op 550 – 800 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Oudewater (reeds verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Oudewater?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel divers. Elke aanbieder heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn doorwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,75. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €5,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,65) en nagerecht (vanaf €1,30).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ook kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oudewater. Denk dan aan professionele keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Als laatste zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgaanbieders en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Oudewater?
Via de info op www.oudewater.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Ook zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Hekendorp
 • Papekop
 • Snelrewaard