Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Peel en Maas

Op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Peel en Maas? Op maaltijdaanhuis.com bieden we alle belangrijke aspecten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder gaan we verder in op de beschikbare maaltijdopties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan bedrijven vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar de veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioLimburg
GemeentePeel en Maas
PlaatsPeel en Maas
Postcode5981
Website gemeentewww.peelenmaas.nl
maaltijden-aan-huis-peel-en-maas

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Peel en Maas?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. U kunt bijv. denkena aan: Hamlapje in jus met stamppot andijvie en/of Kipfilet in jus. In onderstaande tekst check je heel uiteenlopende groepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: 70-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Denk bijvoorbeeld aangemalen, zoutarm, glutenvrij, eiwitrijk, en vetarm, diabetes, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Op deze manier kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Families: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies en vrienden vereisen een goede planning. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Afgestudeerden: Een drukke baan, de sportschool en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Elke dag iets gezonds klaarmaken is soms teveel gevraagd. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol groenten en eiwitten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Peel en Maas

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Peel en Maas dan heb je feitelijk drie opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. Zo verschillen de op het gebied van: aantal maaltijden, onkosten, bewaaradviezen en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Gewoonlijk wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch indien u geen beschikking heeft over een keuken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-peel-en-maas

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder bekijk je een verzameling grote organisaties voor tafeltje dekje in Peel en Maas. Per aanbieder verstrekken we details als het soort gerechten dat ze aanbieden en budget. Klik op een maaltijdservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van senioren maaltijden

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een weergave van lokaal georiënteerde instanties. Denk dan aan zorginstellingen, supermarkten, stichtingen, welzijnsorganisaties, slagerijen. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Horst aan de Maas, Beesel en Maasdriel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Zorgcentrum Vincent DepaulSchoolstraat 155981 AHPanningen
SPAR DerksenSebastiaanstraat 126011 REEll
Proteion – SterreboschOnder de Bomen 46017 ALThorn
Keurslager van BrusselMuntpassage 386001 GMWeert
BuurtzorgKerkstraat 785981 CHPanningen
BuurtzorgSpoorweg 105963 NJHegelsom
Tafeltje-Dek-JeKasteelsingel 86001 EZWeert
Keurslager JanssenPastoor Vullinghsstraat 495975 APSevenum
Smakelijketen.nuMaaseikerweg 1626006 ADWeert
BuurtzorgPiet Petersstraat 1 – 35993 DCMaasbree
Tabel met lokaal georiënteerde instellingen van bezorgmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Peel en Maas bezorgen

Bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In onderstaand blok behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (o.a. woongroepen en dagbestedingen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls is dit contractueel geregeld met populaire bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Peel en Maas. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Diverse thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd krijgen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: dagverse gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Peel en Maas in Nederland aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket staat vaak meer info over de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst zijn er de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Ten derde heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, verse seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Zalmfilet in zoete mosterdsaus of Gehakt in kappertjessaus.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 120 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 10 minuten op 600 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Peel en Maas (reeds verwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Peel en Maas?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft effect op de kosten. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,75. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €6,10. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,30) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,20).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Peel en Maas. Dit zijn vaak cateringbedrijven en grote keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Als laatste zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Peel en Maas?
Via www.peelenmaas.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Kessel
 • Maasbree
 • Baarlo
 • Helden
 • Egchel
 • Beringe
 • Grashoek
 • Koningslust
 • Panningen
 • Meijel