Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Pekela

Zoekt u (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Pekela? Aan de hand van deze site tref je relevante info. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook bespreken we de huidige maaltijdopties. Snel bestellen? Je kunt hier ook bedrijven vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en er is heel veel variatie in het aanbod. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je nog brandende vragen? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGroningen
GemeentePekela
PlaatsPekela
Postcode9665
Website gemeentewww.pekela.nl
maaltijden-aan-huis-pekela

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Pekela?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Probeer onder andere: Bloemkoolsoep en/of Hutspot, hachee. In het gedeelte hierna beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Senioren bestellen dikwijls thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze etenswaren zijn erg voedzaam, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan en ook om mentaal gezond te blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, lactosevrij, gemalen, zoutarm, en vetarm, diabetes, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Daardoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Een baan, sport en studie moeten gecombineerd worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: Werk, school, muziek en andere bezigheden: we hebben het erg druk. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is nog gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Pekela

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Pekela dan heb je drie keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft positieven en negatieven kanten. Zo verschillen de op het gebied van: de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, smaak en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaal 2 of 3 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal wanneer u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-pekela

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel verstrekken we een overzicht met bekende leveranciers van tafeltje dekje in Pekela. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig informatie als het actuele aanbod en een prijsindicatie. Selecteer een bedrijf voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke aanbieders van magnetronmaaltijden

In het schema hierna bekijk je een verzameling plaatselijke organisaties. Bijvoorbeeld welzijnsorganisaties, supermarkten, slagerijen, stichtingen, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook organisaties in Borger-Odoorn, Veendam en Tynaarlo.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij HuizingFeiko Clockstraat 1109665 BGOude Pekela
BuurtzorgTorenstraat 179679 BNScheemda
EetwinkelHoofdweg 1599681ADMidwolda
Het Oude AmbachtVissersdijk 279671 EGWinschoten
Oosterlengte MaaltijdserviceIndustrie-West 59665 PXOude Pekela
Oosterlengte – ClockstedePrunuslaan 29663 CWNieuwe Pekela
BuurtzorgDoctor J.H. Hommesplein 259671 CZWinschoten
BuurtzorgMeidoornlaan 889663 EGNieuwe Pekela
OosterlengteZeefbaan 29672 BNWinschoten
TSN ThuiszorgVincent van Goghlaan 49671 CKWinschoten
Tabel met kleinschalige aanbieders van bezorgmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Pekela bezorgen

Zakelijke instellingen maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok behandelen we diverse opties .

 • Kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In dit soort situaties wil je graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgorganisaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls maken zij hiervoor afspraken met erkende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Pekela. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd eten alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Pekela normaliter aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en genoeg eiwit (25 gram). Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En natuurlijk heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire verrassingen. Denk aan Kippenbout à la bonne femme & Boerengehaktschotel.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit kan in ongeveer een half uur op 120 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 12 minuten op 500 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Pekela (voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Pekela?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke maaltijdbezorger hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft effect op de kosten. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,90. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €6,35. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,60) en toetje (vanaf €1,30).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Pekela. We hebben het dan over grootschalige keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tevens hebben we nog de (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Pekela?
Op www.pekela.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Nieuwe Pekela
 • Oude Pekela