Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Purmerend

Op zoek naar lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Purmerend? Via onze site lees je alles wat je moet weten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Evenzeer behandelen we ook de diverse type gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst de veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Holland
GemeentePurmerend
PlaatsPurmerend
Postcode1441
Website gemeentewww.purmerend.nl
maaltijden-aan-huis-purmerend

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Purmerend?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een gezonde kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Gepaneerde kipnuggets en/of Kervelroomsoep. In de box hieronder check je diverse groepen mensen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De maaltijden zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet is wat opgenomen in het assortiment. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, en diabetes, natriumarm, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Families met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies en vrienden vereisen een goede planning. Boodschappen doen en koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Afgestudeerden: Een drukke baan, de fitness en andere bezigheden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Purmerend

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Purmerend dan zijn er in feite drie keuzemogelijkheden: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. Hieronder lees je meer over aantal maaltijden, prijzen, bewaaradviezen en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. In de regel 1 of 2 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. De oplossing wanneer u niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-purmerend

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema verstrekken we een verzameling erkende keukens voor tafeltje dekje in Purmerend. Per leverancier verstrekken we details als het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Tik op de button van een aanbieder voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke aanbieders van opwarmmaaltijden

In onderstaand schema tref je een overzicht met plaatselijke bezorgservices. Dat zijn bijv. slagerijen, stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op deze site vind je ook leveranciers in Gooise Meren, Aalsmeer en Almere.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De Rusthoeve – De PopulierPopulierenstraat 11441 DPPurmerend
Slagerij de VriesRijperweg 541462 MEMiddenbeemster
Zorgcirkel – De SeevanckRaadhuisstraat 51474 HEOosthuizen
Zorgcirkel – ZuidlandAbel Tasmanplein 31448 NLPurmerend
Zorgcirkel – De ViervorstPrimulastraat 821441 HCPurmerend
Restaurant Voor ElkaerNobelhof 11433 JZKudelstaart
Vlees & ZoVan Damplein 101448 NBPurmerend
BuurtzorgSchouwstraat 121435 KNRijsenhout
Zorgcirkel – MiddelwijckPrinses Beatrixpark 541462 JNMiddenbeemster
De Tien Gemeenten – De VijverHoornselaan 111442 AAPurmerend
Tabel met lokale bezorgservices van bezorgmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Purmerend bezorgen

Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook verzorgingslocaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal maken zij hiervoor afspraken met landelijke bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Purmerend. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Ook thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In specifiek situaties helpen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen zo een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd gebruiken voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Purmerend specifiek aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket op de verpakking vind je een overzicht met de voedingswaarden en toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Om te beginnen is dit natuurlijk veel groente. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. O.a. Schelvis in Dijon-mosterdsaus & Pastaschotel van tortelline met kaasvulling.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je warmt dit op in ongeveer 30 – 40 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het ook in de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 tot 12 minuten op 550 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Purmerend (opgewarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Purmerend?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren lopen flink uiteen. Elke bezorgservice heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,50. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €6,35. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,60) en desserts (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Purmerend. Dit zijn vaak professionele keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Als laatste kun je soms ook terecht bij zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Purmerend?
Op de website www.purmerend.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Verder zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw vermogen en inkomen.