Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Raalte

Zoekt u verse maaltijden aan huis voor ouderen in Raalte? Middels onze site verstrekken we relevante info. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor wie het geschikt is. Ook gaan we dieper in op de huidige gerecht-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje maaltijdvoorzieningen vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima en het staat binnen mum van tijd op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar de meestgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioOverijssel
GemeenteRaalte
PlaatsRaalte
Postcode8101
Website gemeentewww.raalte.nl
maaltijden-aan-huis-raalte

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Raalte?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een lekkere kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt denken aan maaltijden als: Macaroni in tomatensaus, ham, kaas en Heldere uiensoep. In onderstaande tekst vind je voorbeelden van doelgroepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om gewicht te verliezen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet is wat opgenomen in het assortiment. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, glutenvrij, en koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die service hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Families met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, feestjes en hobbies vereisen een goede planning. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan soms even teveel gevraagd. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: Studie, de fitness en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke dag iets gezonds klaarmaken kan dan vaak lastig zijn. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Raalte

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Raalte dan heb je feitelijk drie keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke type maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen zitten ‘m met name in de breedte van het assortiment, prijs, kwaliteit en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Gewoonlijk om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeer geschikt indien u geen keuken heeft of als er lichamelijke beperkingen zijn. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-raalte

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel vind je een verzameling grote bezorgers van tafeltje dekje in Raalte. Per bedrijf bieden we uitleg over het type maaltijden en de prijzen. Druk op de knop van een organisatie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden

Hieronder doorzoek je eenvoudig een overzicht met regionale organisaties. Voorbeelden zijn zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten, slagerijen. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Nunspeet, Oldebroek en Hattem.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ZGR Angeli CustodesBurgemeester Kerssemakersstraat 468101 APRaalte
ZGR StevenskampStevenskamp 18111 ARHeeten
Eetkamer ‘Hier is ut’Schamhartstraat 58121 CMOlst
Maalitjdservice SallandBoeierstraat 10b8102 HSRaalte
ZGR BuurtcentrumSwaenenwoerd 1a8102 BERaalte
Stichting Welzijn Ouderen OldebroekMariënrade 38091 XSWezep
Keurslagerij AlbersMolenhof 138102 EXRaalte
De HullenStationsweg 208096 AXOldebroek
ZGR De NoaberLandrechtweg 28103 RBRaalte
BuurtzorgSchoolstraat 16D8102 EMRaalte
Tabel met kleinschalige instellingen van opwarmmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Raalte bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Bijgaand behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In dit soort situaties wil je graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter maken zij hiervoor afspraken met populaire bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Raalte. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je informeren naar het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een lekkere en voedzame maaltijd gebruiken (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Raalte specifiek aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Ten eerste hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Zo zijn er 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Zoals Spareribs met patat en salade en Tomatensoep met prei vg.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit doe je in circa 25 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan kan je ook de magnetron gebruiken. Opwarmen gaat in zo’n 5 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Raalte (al voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Raalte?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke bezorgdienst hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,90. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €6,55. Voor een tafeltje dekje maaltijd ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,45) en desserts (vanaf €1,40).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Daarnaast kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Raalte. Onder andere grote keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Tevens onderscheiden we nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Raalte?
Via de info op www.raalte.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Lierderholthuis
 • Heino
 • Nieuw Heeten
 • Heeten
 • Broekland
 • Mariënheem
 • Luttenberg
 • Laag Zuthem