Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Renkum

Meer weten over lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Renkum? Op maaltijdaanhuis.com bekijk je meer informatie. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Evenzeer vertellen we meer over de actuele maaltijd-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het eten is erg smaakvol en het staat binnen mum van tijd op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Wil je nog meer weten? Probeer dan eerst te zoeken binnen de veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGelderland
GemeenteRenkum
PlaatsRenkum
Postcode6861
Website gemeentewww.renkum.nl
maaltijden-aan-huis-renkum

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Renkum?

Houd je niet van koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een smakelijke kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Babi pangang, rijstfantasie & Javaanse kip five-spices, mihoen goreng. In de box hieronder beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De menu’s zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor de oudere doelgroep is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen te beschermen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, eiwitrijk, zoutarm, lactosevrij, en koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Hierdoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Jonge gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Studie, werk en hobby’s moeten gecombineerd worden. Een verse maaltijd op tafel zetten is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Jongvolwassenen: Een drukke baan, muziek en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten is vaak geen optie. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Renkum

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Renkum dan heb je feitelijk drie keuzemogelijkheden: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen hebben te maken met aanbod, financiën, kwaliteit en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je bewaart het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Gewoonlijk per box van 6 gerechten aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal op het moment dat u niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-renkum

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

Hierna tref je een verzameling landelijke organisaties voor tafeltje dekje in Renkum. Per organisatie doorzoek je eenvoudig specificaties zoals aantal maaltijden en budget. Kies een aanbieder om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdservices van senioren maaltijden

Hierna vind je een opsomming van plaatselijke organisaties. Dat zijn bijv. stichtingen, supermarkten, zorginstellingen, slagerijen, cateraars. Op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Wageningen, Arnhem en Overbetuwe.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De GasterijeBackerstraat 216861 XROosterbeek
Hulp Waar NodigKerkstraat 876871 BJRenkum
BuurtzorgEuropalaan 866871 BZRenkum
Van de Graaf MaaltijdserviceUtrechtseweg 626866 CMHeelsum
BuurtzorgPietersbergseweg 12 b6862 BVOosterbeek
Tafeltje Dekje StichtingWildzang 276852 JSHuissen
BuurtzorgUtrechtseweg 476866 CJHeelsum
BuurtzorgPlaza 196852 RLHuissen
Keurslagerij BuddingDorpsstraat 586871 AMRenkum
SPAR MaaltijdserviceUtrechtseweg 456866 CJHeelsum
Overzicht met regionale instellingen van bezorgmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Renkum bezorgen

Kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren of bedrijfspanden kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In een dergelijke situatie wil je uiteraard een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook veel zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Dikwijls hebben ze afspraken gemaakt met landelijke aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Renkum. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd nemen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Renkum in de regel aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je vaak een tabel met de precieze voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Ten eerste heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld Zalmfilet in saus en Kipfilet in jus.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je warmt dit op in ongeveer 35 minuten op 125 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Renkum (voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Renkum?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke maaltijdbezorger werkt met andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €6,45. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook een soep (vanaf €1,70) en/of een toetje na (vanaf €1,40).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Renkum. Voorbeelden zijn grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ook zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Renkum?
Via www.renkum.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarbij heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Wolfheze
 • Heveadorp
 • Heelsum
 • Doorwerth
 • Oosterbeek