Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Renswoude

Interesse in verse maaltijden aan huis voor ouderen in Renswoude? Aan de hand van deze site vind je alle belangrijke aspecten. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Eveneens bespreken we de aanwezige soorten gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De smaak is echt prima en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioUtrecht
GemeenteRenswoude
PlaatsRenswoude
Postcode3927
Website gemeentewww.renswoude.nl
maaltijden-aan-huis-renswoude

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Renswoude?

Houd je niet van koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een dagelijkse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Probeer onder andere: Spinaziestamppot, omelet & Lam masala, aardappelen, kouseband, roti koek. In de volgende paragraaf benoemen we diverse groepen mensen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Oudere mensen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Via speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten van belang. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om gewicht te verliezen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. Typische voorbeelden zijn zoutarm, glutenvrij, gemalen, lactosevrij, en vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan soms even teveel gevraagd. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: Studie, muziek en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Renswoude

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Renswoude dan heb je feitelijk 3 keuzemogelijkheden: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in hoe groot het aanbod is, financiën, bewaaradviezen en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaal per box van 6 gerechten aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeker praktisch in situatie waarbij u niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-renswoude

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder verstrekken we een opsomming van erkende bezorgers van tafeltje dekje in Renswoude. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig specificaties zoals aantal maaltijden en de prijzen. Tik op de button van een aanbieder om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgservices van senioren maaltijden

In onderstaand schema verstrekken we een verzameling plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Voorbeelden zijn welzijnsorganisaties, slagerijen, zorginstellingen, supermarkten, stichtingen. Op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Zeewolde, Rhenen en Nijkerk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Catering RenswoudeBarneveldsestraat 493927 CBRenswoude
QuaRijn – BeatrixJacob van Ruysdaellaan 173941 ZEDoorn
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 293945 BKCothen
Stichting Tafeltje-Dek-JeJan Steenlaan 143941 CMDoorn
BuurtzorgDorpsstraat 163931 EGWoudenberg
Zorggroep Ena – Huis in de WeiVijverlaan 23925 ENScherpenzeel
Charim – GroenewoudeKersentuin 13931 SRWoudenberg
Uw Maaltijd onze ZorgBeukenlaan 663925 JLScherpenzeel
Slager BenKampweg 383941 HJDoorn
De kleine schansSchans 293931 KJWoudenberg
Overzicht met kleinschalige organisaties van kant-en-klaar maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Renswoude bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf kun je dan via de cateraar een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorggroepen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls maken zij hiervoor afspraken met bekende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Renswoude. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen op die manier een lekkere en voedzame maaltijd krijgen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Renswoude aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en voldoende eiwitten. Op de beschrijving vind je de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 onderdelen. Om te beginnen is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit oer-Hollandse gerechten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Onder andere Kippenvlees in kerriesaus en Babi ketjap, mihoen goreng.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Dit kan in ongeveer een half uur op 100 – 120 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 4 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Renswoude (verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Renswoude?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren variëren nogal. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,80. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (om en nabij de €6,35. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,45) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,25).

Welk type leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ten tweede heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Renswoude. We hebben het dan over cateraars en/of gespecialiseerde keuken die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Als laatste zijn er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Renswoude?
Via de info op www.renswoude.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.