Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Rheden

Zoekt u aanbieders van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Rheden? Op maaltijdaanhuis.com bieden we alles wat je moet weten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook bespreken we de diverse gerechten opties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan organisaties vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Dit eten is geschikt voor iedereen en het assortiment is gigantische groot. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen de meestgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteRheden
PlaatsRheden
Postcode6994
Website gemeentewww.rheden.nl
maaltijden-aan-huis-rheden

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Rheden?

Vind jij koken niet leuk? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Zuurkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst en Varkenssteak in jus. In de volgende paragraaf beschrijven we allerlei soorten groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: 70-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze etenswaren zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en warmt men binnen een paar minuten op. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, zoutarm, lactosevrij, gemalen, en koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Op deze manier kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Gezinnen met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Studie, werk en hobby’s hebben een grote impact op onze agenda. Even tussendoor koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Jongvolwassenen: Studeren, hobbies en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Rheden

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Rheden dan zijn er 3 opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen hebben te maken met aantal maaltijden, kosten, smaak en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans per box van 6 gerechten aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Een uitkomst indien u niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-rheden

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder verstrekken we een lijst met populaire keukens voor tafeltje dekje in Rheden. Per instantie vind je praktische info zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Tik op de knop van een instelling voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale leveranciers van bezorgmaaltijden

In het schema hieronder vind je een verzameling plaatselijke organisaties. Dat zijn bijv. zorginstellingen, cateraars, slagerijen, supermarkten, welzijnsorganisaties. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Rozendaal, Doesburg en Duiven.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgGroenestraat 426991 GGRheden
BuurtzorgMozartlaan 67002 MBDoetinchem
SPAR LegebekeHeemskerklaan 657003 ANDoetinchem
KruiswerkIJsselkade 177001 ANDoetinchem
Restaurant Laag – KeppelRijksweg 916998 AGHummelo
SPAR WasserMeentsestraat 36987 CHGiesbeek
Restaurant HyndendaelKeppelseweg 356999 ANHummelo
Attent – De BoomgaardMassenweg 108a6991 CTRheden
Restaurant CroonemateSteinlaan 507001 DKDoetinchem
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 206999 ADHummelo
Schema met regionale maaltijdservices van magnetronmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Rheden bezorgen

Bedrijven en organiisaties bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In onderstaand blok sommen we enkele voorbeelden op .

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook verzorgingslocaties (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In veel gevallen is dit contractueel geregeld met landelijke bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Rheden. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Veel thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd krijgen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Rheden zich aan moeten houden. Minimaal 150 gram aan verse groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving vind je informatie over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Ten eerste heb je natuurlijk de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Minestrone maaltijdsoep of Lamscurry met sperziebonen, pikante cajun rijst.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst het gerecht ongeveer 25 minuten op 100 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Meestal verwarm je het in circa 4 tot 8 minuten op 600 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Rheden (reeds verwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Rheden?
De prijzen van de verschillende maaltijden variëren nogal. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €6,35. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,35) en toetje (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Rheden. Onder andere speciaal ingerichte keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook onderscheiden we nog zorgverleners en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Rheden?
Op de website www.rheden.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • De Steeg
 • Laag-Soeren
 • Spankeren
 • Ellecom
 • Dieren
 • Velp