Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Rhenen

Meer weten over verse maaltijden aan huis voor ouderen in Rhenen? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Eveneens behandelen we ook de aanwezige type maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook bedrijven vergelijken. Tenslotte kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het geheel smaakt er lekker en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Kom je er nog niet helemaal uit? Check dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioUtrecht
GemeenteRhenen
PlaatsRhenen
Postcode3911
Website gemeentewww.rhenen.nl
maaltijden-aan-huis-rhenen

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check alle aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Rhenen?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een lekkere kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. U kunt denken aan maaltijden als: Reepjes kippenvlees in jus & Kippenbout à la bonne femme. In de box hieronder tref je verschillende groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren: 70-plussers bestellen dikwijls thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De gerechten bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 75-plussers is een verantwoorde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol en ook om mentaal gezond te blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, en natriumarm, vegetarisch, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Op deze manier kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Families: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Een baan, sport en studie wisselen elkaar snel af. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Starters: Studeren, de sportschool en familie en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Zorgen voor gezond eten is simpelweg niet altijd mogelijk. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Rhenen

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Rhenen dan heb je feitelijk drie keuzemogelijkheden: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type gerecht kent zijn eigen karakter en voordelen. Hieronder lees je meer over aanbod, financiën, versheid en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. In de regel om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Ideaal wanneer u niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-rhenen

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het schema hierna check je een lijst met erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Rhenen. Per leverancier tref je specificaties zoals het type maaltijden en een prijsindicatie. Kies een maaltijdvoorziening om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van thuismaaltijden

In onderstaand schema bieden we een overzicht met lokale instanties. Bijvoorbeeld supermarkten, stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars, zorginstellingen. Op deze site vind je ook bedrijven en organisaties in Putten, Veenendaal en Ermelo.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgHerenstraat 283911 JERhenen
Zorggroep Ena – Huis in de WeiVijverlaan 23925 ENScherpenzeel
Uw Maaltijd onze ZorgBeukenlaan 663925 JLScherpenzeel
BuurtzorgStationsweg 3573925 CBScherpenzeel
Pierre’s FoodserviceFrederik van de Paltshof 233911 LARhenen
Keurslagerij HarzevoortVeenslag 53905 SHVeenendaal
Charim – De TollekampDokter Wallerstraat 23911 NDRhenen
Gijs van de HoefVeenslag 103905 SKVeenendaal
Vitras – Santé PartnersVijverlaan 43925 EMScherpenzeel
Slagerij van RoekelFrederik van de Paltshof 183911 LBRhenen
Weergave met kleinschalige bezorgservices van opwarmmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Rhenen bezorgen

Kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren of bedrijfspanden kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In een dergelijke situatie wil je uiteraard zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook verzorgingslocaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Normaliter maken zij hiervoor afspraken met bekende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Rhenen. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Ook thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kun je in contact komen met leveranciers voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het toedienen van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd nemen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Rhenen aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Als eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend heb je vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Onder andere Kip-tandoori met couscous, courgette en limoen of Rundvlees in basilicumsaus.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 25 – 40 minuten op 125 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Rhenen (al opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Rhenen?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen en voorwaarden. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,90. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €6,55. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je jezelf echt verwennen? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,75) en desserts (vanaf €1,50).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms wordt er ook bezorgd. Verder kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Rhenen. We hebben het dan over cateringbedrijven en grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Daarnaast zijn er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Rhenen?
Via www.rhenen.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens bestaan er andere regelingen vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Elst