Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Ridderkerk

Wilt u graag lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Ridderkerk? Op maaltijdaanhuis.com vind je alles wat je moet weten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Tevens gaan we verder in op de huidige soorten maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Daarbij kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Liever direct bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioZuid-Holland
GemeenteRidderkerk
PlaatsRidderkerk
Postcode2981
Website gemeentewww.ridderkerk.nl
maaltijden-aan-huis-ridderkerk

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Ridderkerk?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Varkensvlees, sperziebonen, aardappelpuree & Runderragout, bloemkool, gekookte aardappelen. In de box hieronder benoemen we diverse groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Via speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De kant-en-klaar producten zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor de oudere doelgroep is een verantwoorde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, en vegetarisch, vetarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Hierdoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vragen veel van onze tijd. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Studenten: Werk, school, de sportschool en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Ridderkerk

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ridderkerk dan zijn er 3 alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in de breedte van het assortiment, prijzen, kwaliteit en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Gewoonlijk 1 of 2 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Een uitkomst indien het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-ridderkerk

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hierna vind je een database met landelijke leveranciers van tafeltje dekje in Ridderkerk. Per leverancier tref je informatie als assortiment en de prijzen. Selecteer een maaltijdservice om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale organisaties van bezorgmaaltijden

Hierna doorzoek je eenvoudig een verzameling lokale instanties. Bijvoorbeeld stichtingen, slagerijen, supermarkten, welzijnsorganisaties, cateraars. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Capelle aan den IJssel, Alblasserdam en Gouda.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij BartenJan Steenstraat 92981 EGRidderkerk
Restaurant De WensboomMiddeldijkerplein 282993 DLBarendrecht
Keurslagerij HeunksVan Beuningenhaven 72993 EHBarendrecht
Restaurant ReyerheemTorenmolen 12986 GBRidderkerk
RiederborghBoksdoornstraat 22982 BCRidderkerk
Vrijwillige Hulpdienst GraafstreekBurgemeester Dekkingstraat 12971 ACBleskensgraaf
BuurtzorgMolensteeg 22985 XMRidderkerk
SPAR MaaltijdserviceLindenstraat 42971 ARBleskensgraaf
Laurens – BorgstedeMarjoleinlaan 432991 HPBarendrecht
Restaurant ’t Ronde SantHugo de Groothof 12984 GKRidderkerk
Tabel met plaatselijke organisaties van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Ridderkerk bezorgen

Bedrijven en kantoren maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hierna behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. In dit soort situaties wil je graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook veel zorginstellingen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met bekende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Ridderkerk. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je advies inwinnen over het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een lekkere en gezonde maaltijd krijgen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Ridderkerk specifiek aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op het etiket op de verpakking vind je voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis een ruime portie groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En natuurlijk heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijv. Andijvie stamppot met een gehaktbal & Tagliatelle, zalm, groene aspergepunten.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 110 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Opwarmen gaat in zo’n 4 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Ridderkerk (al opgewarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Ridderkerk?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,85. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €5,85. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,50) en dessert (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Ridderkerk. Dat zijn bijvoorbeeld cateringbedrijven en grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tenslotte zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgverleners en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Ridderkerk?
Aan de hand van www.ridderkerk.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast zijn er landelijk regelingen via de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.