Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Rijswijk

Interesse in verse maaltijden aan huis voor ouderen in Rijswijk? Via onze site tref je relevante info. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Tevens gaan we dieper in op de verschillende maaltijdopties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Daarbij kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en het assortiment is gigantische groot. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteRijswijk
PlaatsRijswijk
Postcode2284
Website gemeentewww.rijswijk.nl
maaltijden-aan-huis-rijswijk

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Rijswijk?

Ben jij geen goede kok? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een gezonde kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het wordt steeds populairder. Kies bijvoorbeeld voor: Gepaneerde kipnuggets en Quinoa met gra­naat­ap­pel & avo­ca­do. In onderstaande tekst lees je informatie over meerdere segmenten Nederlanders die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: 70-plussers krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Met behulp van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en warmt men binnen een paar minuten op. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om het geheugen op peil te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, gemalen, glutenvrij, lactosevrij, en vegetarisch, vetarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Gezinnen met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Werk, school, de sportschool en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er gaan lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Rijswijk

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Rijswijk dan zijn er in feite 3 keuzes: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke maaltijdvorm heeft weer zijn eigen kenmerken. Let goed op de verschillen in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, tarieven, kwaliteit en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaal wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. De oplossing wanneer u zelf niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-rijswijk

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In de volgende tabel check je een opsomming van populaire keukens voor tafeltje dekje in Rijswijk. Per bedrijf check je details als het huidige assortiment en vanafprijs. Selecteer een bezorgservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden

Hierna verstrekken we een overzicht met regionale instanties. Dit kunnen zijn supermarkten, slagerijen, zorginstellingen, cateraars, stichtingen. Op deze site vind je ook leveranciers in Wassenaar, Leidschendam-Voorburg en Noordwijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Woonzorgcentrum Vredenburchvan Vredenburchplantsoen 12282 SKRijswijk
ThuislinQWitte Singel 172311 BGLeiden
RadiusHooglandse Kerkgracht 322312 HVLeiden
Keurslagerij WarmenhovenVliethof 602291 RZWateringen
Woonzorgcentrum SteenvoordeGeneraal Spoorlaan 622285 CHRijswijk
Woonzorgcentrum De MantelKlaverweide 542272 BVVoorburg
Restaurant Careyn De ArkHerenstraat 852291 BDWateringen
WZH – De SonneruyterSonnenburghlaan 42275 ARVoorburg
Gewoon Lekker ThuisKlopperman 512292 JEWateringen
Welzijn RijswijkDoctor H.J. van Mooklaan 12286 BARijswijk
Overzicht met gemeentelijke leveranciers van kant-en-klaar maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Rijswijk bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook veel zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Vaak is dit contractueel geregeld met grote bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Rijswijk. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je afspraken maken voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen een lekkere en voedzame maaltijd gebruiken (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten klaar!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Rijswijk aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, slechts beperkt zout, gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de verpakking staat vaak meer info over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Om te beginnen is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld Kipfilet met vleesjus, witte rijst, wokgroenten & Raapstelen stamppot met beenham.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 20 minuten op 125 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 5 tot 10 minuten op 500 – 650 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Rijswijk (al voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Rijswijk?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,85. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (om en nabij de €5,75. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,45) en toetje (vanaf €0,90).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ook heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Rijswijk. Denk dan aan professionele keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Rijswijk?
Op www.rijswijk.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk die gebaseerd zijn op de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.