Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Roermond

Wilt u zo snel mogelijk maaltijden aan huis voor ouderen in Roermond? Hieronder bieden we een uitgebreide beschrijving. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Daarbij leggen we alles uit over de verschillende soorten maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct bedrijven vergelijken. Tenslotte kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Ze smaken ontzettend goed en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioLimburg
GemeenteRoermond
PlaatsRoermond
Postcode6041
Website gemeentewww.roermond.nl
maaltijden-aan-huis-roermond

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Roermond?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Rundvlees in tijmsaus en Pittige Thaise soep. Hieronder tref je voorbeelden van doelgroepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Ouderen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De menu’s bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven en ook om mentaal gezond te blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. Typische voorbeelden zijn zoutarm, glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, en vetarm, natriumarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Families met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, sport en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol met groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Roermond

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Roermond dan heb je eigenlijk 3 alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type gerecht heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: hoe groot het aanbod is, kosten, kwaliteit en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Meestal per 6 of 12 stuks aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Erg handig op het moment dat u geen keuken heeft en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-roermond

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een lijst met populaire keukens voor tafeltje dekje in Roermond. Per leverancier bekijk je praktische info zoals het actuele aanbod en budget. Klik op de knop van een leverancier voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van magnetronmaaltijden

In onderstaand schema check je een weergave van kleinschalige maaltijdvoorzieningen. Voorbeelden zijn cateraars, welzijnsorganisaties, slagerijen, stichtingen, supermarkten. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook organisaties in Maasgouw, Nederweert en Peel en Maas.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij RoefsKerkplein 336039 GCStramproy
BuurtzorgWilhelminalaan 6a6051 BJMaasbracht
Slagerij BeulenMarkt 46074 BBMelick
Alle SmakenBurgemeester Beerenbroekstraat 346043 ACRoermond
Proteion – RoncalliOranjelaan 796042 BCRoermond
Stichting Tafeltje-Dek-JePopulierenstraat 86031 XSNederweert
De ZorggroepWesthoven 6946042 NVRoermond
Ut OpsjupperkePrinses Beatrixstraat 156039 CGStramproy
Kwaliteitsslagerij WolfhagenHoofdstraat 256051 AJMaasbracht
BuurtzorgBeekweg 26042 JJRoermond
Weergave met regionale maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Roermond bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Verderop beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgcentrums (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls werken ze samen met populaire bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Roermond. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een smaakvolle en gezonde maaltijd nuttigen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Probeer het zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Roermond normaliter aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je informatie over de voedingswaarden en toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Als eerste hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire inspiratie. Onder andere Visstukjes in kruidensaus of Kreeftensoep.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je plaatst het gerecht ongeveer een half uur op 110 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Roermond (voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Roermond?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd dat je kiest beïnvloedt de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €5,75. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,40) en dessert (vanaf €1,15).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms wordt er ook bezorgd. Ook kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Roermond. Dat zijn bijvoorbeeld cateraars en/of gespecialiseerde keuken die als enige focus product maaltijden bereiden. Daarnaast zijn er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Roermond?
Op www.roermond.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Swalmen
 • Herten