Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Roosendaal

Meer weten over lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Roosendaal? Op deze pagina verstrekken we tips en adviezen. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook gaan we dieper in op de huidige type maaltijden. Je kan ook snel verder gaan naar bedrijven vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Dit eten is geschikt voor iedereen en het assortiment is gigantische groot. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
PlaatsRoosendaal
Postcode4701
Website gemeentewww.roosendaal.nl
maaltijden-aan-huis-roosendaal

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Roosendaal?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n verse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. U kunt denken aan maaltijden als: Kibbeling met kruidendip of Stukjes rundvlees in saus. In onderstaande tekst beschrijven we enkele voorbeelden van groepen mensen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Bejaarden: Ouderen in Nederland krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Via speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren is gezond eten een uitkomst. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of voor een beter geheugen en meer concentratie. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet zijn er wel oplossing te vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, lactosevrij, en diabetes, vetarm, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Door die service behouden ze een stukje zelfstandigheid. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Families met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten gecombineerd worden. In korte tijd een maaltijd bereiden lukt dan niet altijd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Jongvolwassenen: School, werken, muziek en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Roosendaal

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Roosendaal dan heb je feitelijk drie opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijs, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Meestal per box van 6 gerechten afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Ideaal in situatie waarbij u geen keuken heeft en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-roosendaal

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hierna verstrekken we een database met bekende keukens voor tafeltje dekje in Roosendaal. Per instantie tref je specificaties zoals assortiment en vanafprijs. Tik op de knop van een leverancier voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden

In het schema hieronder check je een lijst met plaatselijke aanbieders. Dat zijn bijv. stichtingen, zorginstellingen, supermarkten, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook organisaties in Woensdrecht, Tholen en Hulst.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager van OevelenNispensestraat 64701 CWRoosendaal
Keurslager van ElterenKerkstraat 44751 HNOud Gastel
SPAR MaaltijdserviceMarkt 194758 BLStanddaarbuiten
Keurslager BuyzenProfessor van Ginnekenstraat 204731 JZOudenbosch
Cafe de VeestallenKade 654703 GDRoosendaal
SPAR van WijnenMolenstraat 14698 BAOud Vossemeer
Slagerij MachielseKloosterstraat 64724 EEWouw
GroenhuysenPostbus 15964700 BNRoosendaal
SPAR ZeggeOnze Lieve Vrouwestraat 1084735 AEZegge
Keurslager MondenSint Janstraat 384714 EHSprundel
Tabel met lokale instellingen van senioren maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Roosendaal bezorgen

Kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er nog even door vergaderd moet worden. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal maken zij hiervoor afspraken met populaire bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Roosendaal. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • De grotere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen dan een verse en gezonde maaltijd nemen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ontdek de voordelen: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Roosendaal in Nederland aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, max. 100 gram aan vlees of vis en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos vind je de voedingswaarden en toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Ten eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Zoals Kip tikka masala, kruidenrijst met doperwten en Kip-groenteschotel.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Optie 1 is ongeveer 30 – 40 minuten op 125 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 tot 12 minuten op 500 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Roosendaal (verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Roosendaal?
De kosten van de maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft andere prijzen en bezorgkosten. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft effect op de kosten. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,70. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (gemiddeld €6,10. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Heb je graag iets voor en na? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,35) en/of een toetje na (vanaf €1,25).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Verder kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Roosendaal. We hebben het dan over cateringbedrijven en grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tenslotte is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Roosendaal?
Op www.roosendaal.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Wouw
 • Wouwse Plantage
 • Heerle
 • Nispen
 • Moerstraten