Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Rotterdam

Zoekt u verse maaltijden aan huis voor ouderen in Rotterdam? Via deze website tref je alle belangrijke aspecten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor wie het geschikt is. Ook bespreken we de verschillende type maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar instellingen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De smaak is echt prima en het staat binnen mum van tijd op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Onderzoek dan eerst de veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioZuid-Holland
GemeenteRotterdam
PlaatsRotterdam
Postcode3011
Website gemeentewww.rotterdam.nl
maaltijden-aan-huis-rotterdam

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Rotterdam?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. U kunt bijv. denkena aan: Stamppot Hete bliksem met stroop en Daging rendang, Atjar tjampoer, Bami goreng. In de volgende paragraaf bekijk je voorbeelden van doelgroepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Senioren hebben veel baat bij thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze gerechten bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor bejaarden zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om het geheugen op peil te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan zoutarm, glutenvrij, gemalen, lactosevrij, en vegetarisch, diabetes, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Een baan, sport en studie vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Afgestudeerden: Studeren, muziek en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Rotterdam

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Rotterdam dan zijn er in feite drie keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke vorm heeft zowel voor- als nadelen. We vertellen je hieronder meer over aantal maaltijden, financiën, bewaaradviezen en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Meestal wekelijks of om de week aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Erg handig als u geen keuken heeft en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-rotterdam

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel verstrekken we een weergave van bekende keukens voor tafeltje dekje in Rotterdam. Per aanbieder tref je specificaties zoals het huidige assortiment en het tarief. Klik op een organisatie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale aanbieders van senioren maaltijden

Hierna bekijk je een database met lokale bezorgservices. Onder andere zorginstellingen, cateraars, supermarkten, stichtingen, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook leveranciers in Alblasserdam, Barendrecht en Capelle aan den IJssel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij MellegersMeent 67A3011 JDRotterdam
Brasserie aan de Boezem – Kralingen KrooswijkBoezemsingel 1003034 CARotterdam
Keurslager BartenStatenweg 109A3039 HJRotterdam
TSN ThuiszorgVoorhaven 23A3025 HCRotterdam
Lelie Zorggroep – AtriumKarel Doormanstraat 3433012 GHRotterdam
Met hulp van AafjeAalborg 122993 LPBarendrecht
GoedzorgBospolderstraat 15 A/B3025 ESRotterdam
SPAR MaaltijdserviceManning 72995 AEHeerjansdam
Wijkrestaurant Bij de ProvenierProveniersstraat 63033 CJRotterdam
De MaaltijdmanagerBellevoysstraat 153021 TARotterdam
Database met kleinschalige leveranciers van senioren maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Rotterdam bezorgen

Bedrijven en kantoren kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In onderstaand blok behandelen we diverse opties .

 • Kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als onderneming wil je natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Meestal hebben ze afspraken gemaakt met bekende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Rotterdam. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd gebruiken rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Rotterdam de basis aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, niet te veel zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een reguliere ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Ten eerste is dit natuurlijk veel groente. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Ten derde heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt oer-Hollandse gerechten, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire inspiratie. Bijvoorbeeld Runderstoofpotje of Pannenkoekenschotel.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Optie 1 is ongeveer 25 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 tot 10 minuten op 600 – 850 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Rotterdam (opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Rotterdam?
De prijzen van de verschillende maaltijden liggen ver uit elkaar. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,85. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (zo’n €5,95. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,30) en nagerecht (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Rotterdam. Voorbeelden zijn grootschalige keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tevens hebben we nog de zorggroepen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Rotterdam?
Aan de hand van www.rotterdam.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Men analyseert hiervoor allereerst het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Maasvlakte Rotterdam
 • Europoort Rotterdam
 • Vondelingenplaat
 • Pernis Rotterdam
 • Hoogvliet Rotterdam
 • Hoek van Holland