Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Rucphen

Interesse in (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Rucphen? Via onze site bieden we meer informatie. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en wie er gebruik van kan maken. Verder bespreken we de aanwezige gerechten opties. Je kunt natuurlijk ook direct maaltijdservices vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en het assortiment is gigantische groot. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteRucphen
PlaatsRucphen
Postcode4715
Website gemeentewww.rucphen.nl
maaltijden-aan-huis-rucphen

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Rucphen?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een verse kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. U kunt denken aan maaltijden als: Ajam pangang met nasi goreng of Aspergeragout met mini krieltjes met peterselie. In de box hieronder beschrijven we verschillende groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Oudere mensen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten zijn erg voedzaam, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor senioren is een verantwoorde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om gewicht te verliezen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, en vetarm, vegetarisch, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. Even snel een maaltijd maken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, de sportschool en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Rucphen

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Rucphen dan heb je drie alternatieven: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijdvorm kent zijn eigen karakter en voordelen. Hieronder lees je meer over aantal maaltijden, financiën, versheid en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. Dikwijls 1 of 2 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. De oplossing indien u zelf niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-rucphen

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna bekijk je een verzameling erkende bezorgers van tafeltje dekje in Rucphen. Per leverancier doorzoek je eenvoudig informatie als assortiment en budget. Selecteer een organisatie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdservices van opwarmmaaltijden

In het schema hieronder bekijk je een opsomming van kleinschalige instellingen. Dit kunnen zijn slagerijen, welzijnsorganisaties, stichtingen, supermarkten, cateraars. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Steenbergen, Roosendaal en Bergen op Zoom.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager MondenSint Janstraat 384714 EHSprundel
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
Fendertse HoeveKadedijk 34793 GAFijnaart
Keurslager van ElterenKerkstraat 44751 HNOud Gastel
Slagerij MachielseKloosterstraat 64724 EEWouw
Keurslager van OevelenNispensestraat 64701 CWRoosendaal
SPAR ZeggeOnze Lieve Vrouwestraat 1084735 AEZegge
Cafe de VeestallenKade 654703 GDRoosendaal
SPAR MaaltijdserviceMarkt 194758 BLStanddaarbuiten
Keurslager BuyzenProfessor van Ginnekenstraat 204731 JZOudenbosch
Schema met lokaal georiënteerde instellingen van magnetronmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Rucphen bezorgen

Bedrijven en organiisaties bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In het gedeelte hieronder behandelen we diverse opties .

 • Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er klanten over de vloer komen. Als onderneming wil je natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentrums (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Rucphen. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Diverse thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Rucphen de basis aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket vind je voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. In de basis zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Ten derde heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Bijvoorbeeld Gekookte aardappels & Wisselmenu Asperge Brabanconne.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Optie 1 is ongeveer 30 minuten op 110 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Rucphen (voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Rucphen?
De prijzen van de verschillende maaltijden variëren nogal. Elke bezorgservice heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn weerslag op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €6,50. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,75) en toetje (vanaf €1,45).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Rucphen. Dit zijn vaak professionele keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ook hebben we nog de zorgaanbieders en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Rucphen?
Op de website www.rucphen.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Zegge
 • St. Willebrord
 • Sprundel
 • Schijf