Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis s-Hertogenbosch

Op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in s-Hertogenbosch? Hieronder bieden we meer informatie. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Verder vertellen we meer over de verschillende maaltijdopties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en het staat binnen mum van tijd op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst de vragensectie (FAQ). Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Plaatss-Hertogenbosch
Postcode5211
Website gemeentewww.s-hertogenbosch.nl
maaltijden-aan-huis-s-hertogenbosch

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in s-Hertogenbosch?

Houd je niet van koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een verse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Groenteburger, prei, aardappelen of Ribkarbonade in jus. In de volgende paragraaf vind je diverse groepen mensen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Senioren: Senioren bestellen dikwijls thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor de oudere doelgroep is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen en ook om mentaal gezond te blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, en diabetes, vegetarisch, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Op deze manier kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren vereisen een goede planning. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Studenten: Een drukke baan, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke dag iets gezonds klaarmaken is vaak geen optie. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice s-Hertogenbosch

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in s-Hertogenbosch dan bestaan er 3 opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. We vertellen je hieronder meer over aanbod, budget, herkomst producten en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Meestal elke week 1 keer aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-s-hertogenbosch

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel check je een weergave van populaire leveranciers van tafeltje dekje in s-Hertogenbosch. Per leverancier tref je praktische info zoals aanbod en het tarief. Kies een instantie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bedrijven van senioren maaltijden

Hierna doorzoek je eenvoudig een opsomming van gemeentelijke instanties. Dat zijn bijv. supermarkten, slagerijen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, stichtingen. Op dit platform vind je ook organisaties in Gilze en Rijen, Loon op Zand en Dongen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager SlendersSchapenmarkt 85211 ETs-Hertogenbosch
Lisette KooktStriensestraat 315241 AWRosmalen
Keurslager HolMercuriusplein 625258 AXBerlicum
Keurslagerij VerhoevenHelftheuvelpassage 2325224 APDen Bosch
Beppie`s MaaltijdserviceMuntelstraat 35211 PTDen Bosch
Lekker Gewoon Uit LoonGerlachusstraat 755175 AKLoon op Zand
Van Neynsel EemwijkEemweg 1145215 HR‘s-Hertogenbosch
Keurslagerij MartensOranjeplein 315175 BELoon op Zand
Slagerij van OerleLokerenpassage 1165235 KSs-Hertogenbosch
Van Neynsel De GrevelingenGrevelingen 665215 ES‘s-Hertogenbosch
Database met regionale instanties van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in s-Hertogenbosch bezorgen

Bedrijven en kantoren bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder behandelen we diverse opties .

 • Bedrijven en kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook verzorgingslocaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze afspraken gemaakt met professionele organisaties voor kant-en-klare maaltijden in s-Hertogenbosch. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Veel thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd krijgen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het zelf: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in s-Hertogenbosch normaliter aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je een overzicht met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Ten eerste zijn er de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van een Nederlandse stamppot, seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Onder andere Vispotje in botersaus & Penne pesto, kip, groene groenten.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je warmt dit op in ongeveer 25 – 40 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 12 minuten op 500 – 650 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in s-Hertogenbosch (voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in s-Hertogenbosch?
De prijzen van de verschillende maaltijden variëren nogal. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn doorwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,85. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (rond de €6,25. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,50) en/of een toetje na (vanaf €1,40).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Allereerst heb je supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in s-Hertogenbosch. Voorbeelden zijn speciaal ingerichte keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tenslotte kun je soms ook terecht bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente s-Hertogenbosch?
Door middel van www.s-hertogenbosch.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook heb je soms ook recht op zorg vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. De gemeente kijkt dan kritisch naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Nuland
 • Geffen
 • Rosmalen